El pla sanitari d’estiu: reforç o obertura de 66 centres de la costa i més de 7.500 professionals contractats

Enguany s’amplia un mes, començarà 15 dies abans en juny i acabarà 15 dies després al setembre

Imatge d'arxiu del mostrador d'un centre de salut valencià, en què una administrativa atén un pacient
Imatge d'arxiu del mostrador d'un centre de salut valencià, en què una administrativa atén un pacient / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat reforçarà amb més personal o obrirà un total de 66 centres sanitaris de la costa per a poder cobrir l’assistència sanitària de municipis que durant l’estiu experimenten un important increment de població. Una dotzena d’aquests centres estaran a les comarques del nord, mentre que en les del centre del territori hi haurà 26 centres dins d'aquest pla i en les del sud, 28. Sanitat apunta que aquest pla permetrà contractar 7.585 professionals, 228 més que l'any passat.

Per a cobrir aquestes despeses de personal, Sanitat destinarà més de 72,2 milions d’euros dins del Pla de vacances i reforç d'estiu. Fonts de la conselleria han destacat que aquesta dotació és 3,4 milions d'euros més respecte a l'any anterior.

Personal de substitució i contractacions addicionals

Aquests fons permetran finançar els contractes de substitució per a cobrir al personal sanitari que estiga de vacances, però també les contractacions addicionals que es facen per a reforçar els ambulatoris i consultoris de les zones de més afluència turística.

Així mateix, des de Sanitat remarquen que enguany aquest pla s'avança enguany, per primera vegada, al 15 de juny –15 dies abans de l'habitual– i s'estén fins al 15 d'octubre –dues setmanes més–, per la qual cosa aquest pla de reforç del personal sanitari durarà quatre mesos enfront dels tres habituals.

El conseller de Sanitat en funcions, Miguel Mínguez, ha assenyalat que la Conselleria “porta des del mes de gener organitzant el pla de vacances per a garantir i reforçar la prestació sanitària en zones de costa al mateix temps que es preserva el dret a vacances del personal sanitari”.

També et pot interessar

stats