Els pirates informàtics publiquen milers d'arxius del ciberatac l'Ajuntament de Castelló

El consistori va ser víctima a finals de març d'un atac informàtic que va deixar inoperatius serveis com la seu electrònica, el portal tributari, el lloc web municipal i el sistema informàtic intern de l'Ajuntament

Persones, caminant pels carrers de Castelló de la Plana
Persones caminant pels carrers de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El ciberatac al web de l'Ajuntament de Castelló es cobra les primeres víctimes. Com que no van rebre el rescat que demanaven, els pirates informàtics han publicat milers d'arxius confidencials a la coneguda com internet profunda. Hi ha informació sobre casos de violència de gènere, contrasenyes del consistori i informació sobre atestats policials. Es calcula que 2.500 persones poden haver consultat o descarregat aquests arxius. 

L'Ajuntament de Castelló de la Plana va ser víctima el 30 de març passat d'un atac informàtic que ha deixat inoperatius serveis com ara la seu electrònica, el portal tributari i fins i tot el lloc web municipal, així com el sistema informàtic intern del consistori. Fonts municipals han assenyalat que el Departament de Modernització i empreses especialitzades en ciberseguretat està analitzant l'incident i treballant per a restablir la normalitat com més prompte millor.

Dies després, es va saber que en la internet profunda existia informació encriptada que va ser robada al consistori en l'atac informàtic que va patir el passat 30 de març. La regidora d'Administració Electrònica i Innovació Digital, Mònica Barabas, en adonar-se de la situació, va posar en coneixement de la Policia Nacional la detecció d'unes publicacions en xarxes socials en les quals s'informa de l'existència d'aquests arxius encriptats, si bé no consta cap accés o ruta a la informació sostreta.

També et pot interessar

stats