L'Ajuntament de Castelló restableix la seu electrònica després de patir un ciberatac

El consistori ha instal·lat equips segurs al Palau de la Festa i a la Tinença d'Alcaldia del Grau per a reobrir l'atenció presencial a la ciutadania.

L'Ajuntament de Castelló, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Castelló, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) de l'Ajuntament de Castelló ha restablit la seu electrònica després del ciberatac que van patir els sistemes informàtics del consistori dimarts passat. 

També s'ha aconseguit rehabilitar la principal eina interna de gestió administrativa municipal que permet, entre altres coses, la consulta d'expedients, segons han informat fonts de l’Ajuntament en un comunicat.

Per tal de restablir la normalitat, el consistori ha instal·lat dotze ordinadors connectats a una xarxa segura al Palau de la Festa per a poder iniciar tramitacions en Atenció Integrada i en diferents àrees municipals, com l'Agència de Desenvolupament Local (orientació laboral), Comerç i Mercats, Sanitat, Consum, Urbanisme, Atenció Tributària i Habitatge. També es reobrirà l'atenció a la Tinença d'Alcaldia del Grau.

D'aquesta manera, s'ampliaran a partir de dimecres, i per un període de deu dies hàbils, els terminis de tramitacions que depenguen de l'Ajuntament, que no hagueren vençut abans del dimarts 30 de març i que vagen en favor de l'interessat. L'ampliació s'aplicarà en tramitacions de subvencions, ajudes com les del Pla Resistir, presentació a oposicions o sol·licituds per al programa Jornals de Vila.

També et pot interessar

stats