Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES 2018

L'Ajuntament de Castelló detecta el robatori d'informació encriptada durant el ciberatac patit

Aquest dilluns ha comunicat a la Policia Nacional la detecció d'unes publicacions en xarxes socials en les quals s'informa de l'existència d'aquests arxius encriptats

Ajuntament de Castelló / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló ha detectat que en la internet profunda existeix informació encriptada que ha sigut robada al consistori en l'atac informàtic que va patir el passat 30 de març. El ciberatac va deixar inoperatius serveis com ara la seu electrònica, el portal tributari i fins i tot el web municipal, així com el sistema informàtic intern del consistori.

La regidora d'Administració Electrònica i Innovació Digital, Mònica Barabàs, ha posat aquest dilluns en coneixement de la Policia Nacional que s'han detectat unes publicacions en xarxes socials en les quals s'informa de l'existència d'aquests arxius encriptats, si bé no consta cap accés o ruta a la informació sostreta.

Aquests fets se sumen a la investigació sobre el ciberatac que està en mans de la Policia Nacional, el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana i el Centre Criptològic Nacional, que depén del Ministeri de Defensa. També s'ha notificat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

"La policia i els especialistes en ciberseguretat estan treballant per a determinar l'origen del ciberatac, i l'Ajuntament, com a administració afectada pel delicte informàtic, està aportant tota la informació de la qual disposa i actuant amb la màxima diligència per a la resolució del cas", ha explicat Barabàs.

Des d'aquest departament s'està treballant per a la reactivació del portal web municipal i, de manera paral·lela, s'està completant el procés de netejat d'ordinadors i avançant en el restabliment dels diversos programes específics dels departaments municipals que permetran reprendre la normalitat de la gestió administrativa.