Els pilots d’Air Nostrum convoquen assemblea davant l'"immobilisme" de l'empresa en les negociacions

Denuncien fustigació i negació de drets als treballadors que secundaren els huit dies de vaga al desembre

Una treballadora d'Air Nostrum dins d'un avió buit de passatgers
Una treballadora d'Air Nostrum dins d'un avió buit de passatgers / Air Nostrum

Els pilots d'Iberia Regional Air Nostrum decidiran en una assemblea convocada per dilluns 30 i dimarts 31 les mesures que prendran en resposta a la posició “immobilista” de l'empresa dins de les negociacions del nou conveni col·lectiu.

La reunió està convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) després de la negativa de la companyia a atendre les “legítimes” reivindicacions del col·lectiu, cosa que “impedeix avançar en les negociacions” per a firmar un nou conveni que fixe unes condicions laborals i salarials justes per als treballadors.

En un comunicat, Sepla commina a l'empresa a "cessar la fustigació i la negació dels drets bàsics dels pilots”. Afirmen que Iberia Regional respectava drets com ara els canvis en la programació i els dies lliures sol·licitats abans de la vaga que els tripulants tècnics convocaren el desembre passat, però que ara ha deixat de fer-ho. 

A més, segons denúncia el sindicat, la franquícia d'Ibèria està prenent represàlies contra els pilots i enviant correus electrònics que sobrepassen la legalitat incorrent en actituds prohibides per la llei.

Sepla lamenta també que l'única resposta de l’empresa a les seues propostes per a establir unes condicions laborals mínimament concordes al sector siga el bloqueig, l'amenaça i els intents d'acoquinar al col·lectiu. Per tant, defensa que és hora que escolte els pilots i s'assega a negociar per a trobar una solució.

Els pilots no són l'única categoria professional d'Air Nostrum que ha convocat una vaga per reclamar millors condicions laborals recentment. El 12 de gener els tècnics de manteniment de la companyia anunciaren parades parcials per als mesos de gener, febrer i març, perquè, diuen que no s’han respectat les seues condicions laborals després de l’escissió de la companyia aèria i la creació d'una nova empresa —Air Nostrum Engineering and Maintenance Operations (ANEM)—, que s'encarrega del manteniment a altres operadores. 

Air Nostrum nega les acusacions

Per la seua part, fonts d'Air Nostrum neguen “categòricament” les acusacions abocades per Sepla de fustigació als pilots que van secundar la vaga.

Afirmen que reiteren l'oferta presentada al desembre en l'AVENC (Servei d'Intermediació, Mediació i Arbitratge) als pilots: un increment salarial acumulat en els pròxims tres anys del 13% consolidat i un 3% més no consolidat sobre la base d'objectius per als segons pilots —en total pot arribar a un 16%— i un 10% consolidat per als comandants amb un 3% no consolidat —13% en total—.

Segons el parer de l'aerolínia, aquestes xifres estan en consonància del que s'està negociant en el sector i estan per damunt de la mitjana de la majoria dels convenis col·lectius a Espanya.

En qualsevol cas, les mateixes fonts asseguren que la companyia manté la seua voluntat negociadora i estarà en la taula de negociació els pròxims dies 1, 7 i 8 de febrer amb la intenció d'arribar a un acord amb el col·lectiu.

També et pot interessar

stats