La petjada de l’incendi de Tàrbena, a vista de satèl·lit

El Sentinel 2 del programa Copernicus ha captat en una imatge les més de 650 hectàrees calcinades pel foc

Terreny forestal afectat per l'incendi de Tàrbena
Terreny forestal afectat per l'incendi de Tàrbena / Copernicus

El programa de la Unió Europea d’observació i monitoratge de la Terra conegut com a Copernicus ha publicat este divendres a través de les xarxes socials una imatge de l’incendi de Tàrbena, que es va declarar el 17 d’abril i va estar actiu durant sis dies. 

Segons ha remarcat el Centre de Coordinació d’Emergències, les més de 650 hectàrees calcinades pel foc es poden veure clarament en una imatge que va captar el satèl·lit Sentinel 2 el dimarts 23 d’abril. Un incendi que, se sospita, va tindre com a origen una crema descontrolada de restes agrícoles, tot i estar autoritzada.  

La complicada evolució del foc va obligar a desallotjar per precaució 182 persones residents a casetes disseminades per la zona afectada que, tres dies després, van poder tornar als domicilis, quan es va estabilitzar. A més, tres bombers van resultar ferits lleus durant les labors d'extinció per colps i contusions. 

Diumenge a la nit, segons va informar Emergències de la Generalitat, es van viure hores “complicades” per als serveis d’extinció desplegats. El principal problema va ser la inversió tèrmica que es va donar a l’àrea de l’incendi, un fenomen atmosfèric pel qual la temperatura de l'aire s'altera i, en lloc de descendir a mesura que s’ascendeix en altura, va pujant cada vegada més. Això va provocar fum en nivells molt baixos que van impedir la visibilitat per a treballar. 

També et pot interessar

stats