Més de cinquanta persones desallotjades a Tàrbena per l'incendi forestal de la serra del Ferrer

S'estableix la situació 2 del PEIF que contempla que el foc pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal

Imatge de l'incendi des de Benigembla
Imatge de l'incendi des de Benigembla / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 d'abril 2024 - 14:22 Actualitzat: 14 d'abril 2024 - 18:13

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha declarat un incendi forestal aquest diumenge a migdia a la serra del Ferrer, entre Tàrbena (Marina Baixa) i Xaló (Marina Alta). Més concretament el foc s'ha originat al voltant de les 12:00 h entre el coll de Rates i la penya de la Talaia, i cap a les 17:00 h les flames han botat cap a la zona de Xaló i Alcalalí.

Les flames, properes a una zona habitada, han obligat els equips d'Emergències a desallotjar alguns habitatges disseminats. El Centre de Coordinació d'Emergències també ha sol·licitat a la Creu Roja l'establiment d'un alberg per al veïnat afectat. Segons han informat des del 112, la instal·lació, amb una capacitat inicial de cinquanta places, s'establirà en les hores vinents en les dependències municipals de Tàrbena.

Segons ha avançat el Consorci de Bombers d'Alacant en À Punt NTC, les tasques d'extinció són complicades perquè el foc està en una zona de difícil accés i els xicotets focus estan unint-se. També han informat que el foc crema massa forestal i avança ràpidament. A les 14:30 hores la proximitat del foc a les cases ha obligat a activar situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals, que determina l'existència d'un o diversos incendis forestals que, en l'evolució previsible, puguen afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal i exigeix l'adopció immediata de mesures de protecció. A més, en aquesta situació també es contempla que puguen incorporar-se mitjans extraordinaris perquè se'n deriven situacions d'interés estatal o que es requerisca la constitució del Centre de Coordinació Operativa Integrat (Cecopi), depenent del Ministeri de l'Interior.

Fins al lloc dels fets s'han mobilitzat un post de comandament avançat, sis mitjans aeris, dues unitats de bombers forestals de la Generalitat amb dues autobombes, onze dotacions dels parcs de Dénia, Benissa, Cocentaina, Sant Vicent i Elda, un sergent, dos caps i una unitat de prevenció d'incendis. A més, els bombers han sol·licitat que es talle la carretera CV-715 per la proximitat del foc.

A més, a primera hora de la vesprada la Generalitat ha sol·licitat l'activació de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i la incorporació de dos avions amfibis tipus 1 (FOCA) del Ministeri de l'Interior. Així mateix, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat fins al lloc de l'incendi dos unitats SAMU per precaució i un Suport Vital Bàsic (SVB).

També et pot interessar

stats