Extingit l’incendi de Tàrbena als sis dies

El foc es va iniciar diumenge al migdia i ha cremat 670 hectàrees

Imatge d'arxiu de l'incendi de Tàrbena
Imatge d'arxiu de l'incendi de Tàrbena / Generalitat

L'incendi de Tàrbena (Marina Baixa) està controlat des de les 19:00 hores d'aquest dimecres, segons ha confirmat el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant. El foc, que es va iniciar diumenge al migdia, ha cremat 670 hectàrees, una xifra que no es descarta reduir una vegada es faça la supervisió definitiva. 

En l’última actualització de mitjans desplegats a la zona de les 08:30 hores, el Centre de Coordinació d’Emergències ha informat que hi treballava una dotació del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, dues autobombes i dues unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat i un coordinador forestal. A més, es retirava al matí la unitat preventiva de suport vital bàsic. 

La complicada evolució de l’incendi diumenge passat va obligar a desallotjar per precaució 182 persones residents en casetes disseminades per la zona afectada, que dimarts a la nit van poder tornar als seus domicilis, quan es va estabilitzar. A més, tres bombers van resultar ferits lleus durant les labors d'extinció, tots ells per colps i contusions. 

Diumenge a la nit, segons va informar Emergències de la Generalitat, es van viure hores “complexes” per als serveis d’extinció desplegats. El principal problema va ser la inversió tèrmica que es va donar a l’àrea de l’incendi, un fenomen atmosfèric pel qual la temperatura de l'aire s'altera i, en lloc de descendir a mesura que s’ascendeix en altura, va pujant cada vegada més. Això va provocar fum en nivells molt baixos que van impedir la visibilitat per a treballar. 

També et pot interessar

stats