Els bombers donen per controlat l'incendi forestal de Tàrbena després de cremar vora 700 hectàrees

El dimarts a les 19:00 hores es va donar per estabilitzat i es va permetre a les persones evacuades tornar a casa

Terrenys afectats per l'incendi
Terrenys afectats per l'incendi / Cristina Lavara
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'abril 2024 - 13:06 Actualitzat: 17 d'abril 2024 - 21:32

L'incendi de Tàrbena (Marina Baixa) està controlat des de les 21:00 hores d'aquest dimecres, segons ha confirmat el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant en un tuit publicat per Emergències de la Generalitat. Precisament aquesta vesprada el director del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana, Francisco José Aparisi, ha sol·licitat la desmobilització dels efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME), davant la "bona evolució" del foc.

Així s'ha decidit aquest dimecres, després que el dimarts, a les 19:00 hores, es donara per estabilitzat l'incendi i es permetera a les persones evacuades tornar a casa a última hora de la jornada.

A més, com també ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, s'ha desmobilitzat el camió del centre de comandament avançat i el vehicle de comunicacions SATCOM (de comunicacions per satèl·lit) d'Emergències.

L'incendi forestal ha passat a situació 1 en el Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF) i s'ha desconvocat el Centre de Coordinació Operativa Integrat (Cecopi).

També et pot interessar

stats