Perruqueries i salons d'estètica protesten a les Corts per a reclamar l’IVA reduït

Amb la campanya "Ara votem nosaltres" demanen el vot del sector als partits que donen suport a la seua demanda

Imatge d'arxiu d'una perruqueria
Imatge d'arxiu d'una perruqueria / Shutterstock

El sector estètic torna a eixir al carrer per a demanar un IVA reduït. Les perruqueries i salons d'estètica de la Comunitat Valenciana es concentren aquest dimarts a les 11:00 hores davant de les Corts per a sol·licitar el suport de tots els partits polítics a la baixada de l'IVA al 10%. Se sumen així a les protestes que el sector ha représ a tot Espanya, aprofitant la campanya electoral per a posar en marxa una onada d’actes reivindicatius i manifestacions que s'emmarcaran en la campanya "Ara votem nosaltres". El seu objectiu és demanar el vot dels professionals del sector per als partits que donen suport a la restitució de l'IVA reduït i en contra dels que l'han vetat de manera reiterada.

El sector porta des de 2020 organitzant protestes i diverses accions reivindicatives al carrer per a reclamar aquesta reducció de l'IVA que apliquen, que ara és del 21%, al 10%. En juny de 2021, el Senat va aprovar aquesta baixada de l'IVA de les perruqueries i serveis d'estètica del tipus general (21%) al reduït (10%), però la iniciativa va ser vetada pel Ministeri d'Hisenda, per considerar que crearia un precedent, que afecta directament les competències del govern i, a més, té impacte en les arques públiques.

La protesta, coordinada per l'Aliança Empresarial per la Baixada de l'IVA a la Imatge Personal i la plataforma d'imatge personal Creure en Nosaltres, compta amb el suport i col·laboració del Gremi de Perruqueria i Bellesa de València. En l’àmbit nacional, s’han adherit a la demanda l’Associació Nacional d’Empreses d’Imatge Personal (Aneip), la Federació Nacional d’Associacions d’Esteticistes (Fanae), l’Associació Nacional d’Empresaris de Perruqueria, Estètica i Imatge Personal (Anepe-Impe), l’Associació Nacional d’Empreses del Sector Professional de Perruqueria i Estètica (Anepe), la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa, i la Federació d’Empreses de Perruqueria i Estètica d’Euskadi (Eipef).

També et pot interessar

stats