El sector de la perruqueria protesta amb una vigília de 24 hores per a reclamar la reducció de l'IVA al 10%

Aquesta nova mobilització s'ha convocat després del rebuig per part dels partits del govern central a les sis esmenes parcials als pressupostos generals de l'Estat que demanaven la inclusió d'aquesta baixada

Protesta de vigília i dol en una perruqueria de València per a reclamar la reducció de l'IVA al 10%
Protesta de vigília i dol en una perruqueria de València per a reclamar la reducció de l'IVA al 10% / Europa Press

Perruqueries de València s'han sumat dilluns a la protesta convocada a tot Espanya d'establir un "dol" en els establiments del sector amb una vigília de 24 hores per a reclamar la reducció de l'IVA del 21% al 10%. El sector fa més de dos anys que reclama aquesta baixada de l'IVA, sense èxit.

La mobilització, convocada per les patronals, associacions i plataformes integrades en l'Aliança per la Baixada de l'IVA al 10% a la Imatge Personal i coordinades per Creure en Nosaltres, es produeixen després del rebuig per part dels partits del govern central a les sis esmenes parcials als pressupostos generals de l'Estat que demanaven la inclusió de la baixada de l'IVA per al sector.

Aquest dilluns s'han encés ciris negres i s'han penjat cartells en diversos centres amb missatges sobre la votació de les esmenes que inclouen la restitució de l'IVA reduït en els PGE 2023 al Senat, per a destacar la importància del que debaten i voten i "exigir que el PSOE no ho vete de nou", segons han exposat en un comunicat les associacions convocants.

Els professionals del sector valencià que s'han sumat a l'acte, que ha tingut lloc en altres ciutats d'Espanya, han criticat que els "reiterats" i "antidemocràtics vetos" a les votacions en el Congrés i al Senat de les esmenes que demanaven la restitució de l'IVA reduït per al sector "són un espoli fiscal". A més, han asseverat que han sigut "molts els salons en les tres províncies els que han hagut de tancar per l'elevada càrrega impositiva i que perillen milers de centres més".

Un descens del 25% en la facturació

Segons un estudi de l'Aliança per la Baixada de l'IVA al 10%, els salons de perruqueria, bellesa i estètica de la Comunitat Valenciana tancaran l'any amb una reculada de la facturació d'un 25,28% respecte al 2019. Un descens que se situa per damunt de la mitjana nacional, que és d'un 20,2%. A més, els costos, segons el mateix estudi, s'han incrementat un 27,2% en els últims mesos.

També et pot interessar

stats