Hisenda veta la baixada de l'IVA a les perruqueries aprovada pel Senat

La ministra María Jesús Montero ha explicat que aquesta resolució crearia un precedent, afecta les competències del govern i té impacte en les arques públiques

Imatge d'arxiu en l'interior d'una perruqueria
Imatge d'arxiu d'una perruqueria / À Punt NTC

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montoro, ha anunciat aquest dijous en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que vetarà la resolució del Senat d’abaixar l’IVA de les perruqueries, barberies i serveis estètics del 21% al 10%. Montero ha explicat que aquesta resolució del Senat crearia un precedent, afecta directament les competències del govern i, a més, té impacte en les arques públiques.

La rebaixa de l'IVA dels serveis de perruqueria, barberia i estètica del 21% al 10% a partir de l'1 de gener de 2022 al Senat va ser impulsada pel Partit Popular i el PSOE hi va votar en contra. El sector reclamava aquesta mesura des del 2021, quan l’impost va passar a ser considerat de tipus general. 

Montero ha explicat que aquesta llei ha de tornar al Congrés perquè decidisca si accepta o no els canvis aprovats en la cambra alta, moment en què el govern central vetarà la rebaixa de l'IVA, ha assegurat Montero. I ha afegit que la introducció d'una mesura com aquesta "que no es presenten via esmenes" -en referència al fet que es va registrar "in voce" en l'últim moment- i, per tant, sense capacitat de "analitzar quin impacte té en les arques públiques" suposa "un desgovern absolut".

Acceptar aquesta mesura, ha afegit, establiria un precedent quan "el govern ha de garantir que pot exercir les seues competències", una cosa que no és possible si les previsions d'ingressos que maneja es canvien "de la nit al matí", i posa "en qüestió tota la política de despeses i d'ingressos". "Tenim capacitat de veto sobre aquestes polítiques i així ho farem", ha resolt.

També et pot interessar

stats