El Senat abaixa l'IVA a les perruqueries i suspén la pujada de l’impost de matriculacions

Les modificacions han sigut introduïdes com a esmenes a la llei de mesures de lluita contra el frau fiscal

Les perruqueries demanaven l'abaixada de l'IVA al 10% per salvar els negocis
Les perruqueries demanaven la baixada de l'IVA al 10% per a salvar els negocis / À Punt NTC

El Senat ha aprovat aquest dimecres la baixada de l'IVA de les perruqueries i serveis d'estètica del tipus general (21%) al reduït (10%), així com la suspensió fins a final d'any de la pujada de l'impost de matriculacions.

Aquestes modificacions han sigut introduïdes com a esmenes a la llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal aprovada aquest dimecres al Senat. El text haurà de tornar al Congrés, previsiblement en un ple extraordinari al juliol, perquè decidisca si accepta o no els canvis.

IVA de les perruqueries

La rebaixa de l'IVA dels serveis de perruqueria, barberia i estètica del 21% al 10% a partir de l'1 de gener de 2022 ha sigut impulsada pel Partit Popular i ha votat en contra el PSOE. El sector reclamava aquesta mesura des del 2021, quan l’impost va passar a ser considerat de tipus general. 

Impost de matriculació 

L'impost de matriculacions es va modificar al gener de 2021 a conseqüència de l'entrada en vigor de la nova normativa comunitària de mesura d'emissions. Això va suposar un reajustament de les emissions corresponent a cada tipus que va provocar que molts cotxes exempts passaren a pagar-lo i que uns altres saltaren de tram.

El canvi normatiu aprovat estableix que, des de l'aprovació de la llei de lluita contra el frau i fins al 31 de desembre de 2021, els tipus corresponents a cada volum d'emissions seran els vigents fins a 2020, menys estrictes que els actuals. A partir de 2022, es reinstauraran els trams que s'apliquen en l'actualitat, que són els que donen compliment a la normativa europea d'emissions.

Pactes successoris

Aquestes modificacions se sumen a les introduïdes pel Senat, com el manteniment dels avantatges fiscals per a la venda de béns obtinguts mitjançant pactes successoris o herències en vida sempre que aquests béns es transmeten més de cinc anys després d'haver-los rebut en propietat.

També et pot interessar

stats