El perelló, la poma autòctona de la Marina i el Comtat, fa el salt a la taula a València

Agricultura i la marca Molt de Gust promocionen aquesta fruita en un esdeveniment culinari a València

La poma perelló és una preada varietat autòctona de la Marina i el Comtat / À Punt NTC

El perelló, la poma autòctona de la Marina i el Comtat, arriba aquest dissabte a València de la mà de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la marca Molt de Gust, encarregada de potenciar el consum de productes valencians, en un esdeveniment culinari que pretén donar-la a conéixer més enllà de la zona de producció.

El xef de la Vall de Laguar (Marina Alta) Evarist Miralles serà l’encarregat de fer una demostració de cuina en directe en què explicarà diverses elaboracions amb perelló i comentarà les aplicacions que té en la gastronomia de proximitat i temporada. L’esdeveniment començarà a les 12:00 a la Marina de València.

Durant l’esdeveniment també es podran fer degustacions d’aquesta fruita, oferida directament pels productors, i adquirir productes autòctons i pastisseria artesana amb aquesta fruita d’hivern com a protagonista.

La poma perelló madura a l’hivern i comença a recol·lectar-se a mitjan octubre. Té amb una producció de 100.000 quilos als termes d’Agres, Alfara, Benifallim, Tàrbena, la Vall d’Alcalà, Castell de Castells i, sobretot, a la Vall d’Ebo, on la setmana passada es va celebrar la popular Festa Fira del Perelló.

La principal singularitat del perelló radica en el fet que no madura a l’arbre, sinó que es cull quan està verd i adquireix el seu color característic protegit per teles o mantes. Després del procés de l’acanellat, esdevé una fruita de color marró i una durada que li permet conservar-se durant alguns mesos.

També et pot interessar

stats