La Vall d’Ebo celebra la festa del seu producte estrella: el perelló

La localitat acull paradetes, tallers, dinars populars i una ruta per a descobrir la importància de les aus en la regeneració després dels incendis

Paradeta de la fira-festa del perelló en una imatge d'arxiu
Paradeta de la fira-festa del perelló en una imatge d'arxiu / Turisme Pego i les Valls

Un any més, la Vall d’Ebo (Marina Alta) celebra la Festa Fira del Perelló, una cita important per a la localitat que s’impulsa amb l'objectiu de fer valdre el cultiu estrella del municipi, una poma autòctona que dona nom a la celebració.

Després de la collita dels agricultors locals i el temps estipulat de fermentació de la fruita, la Vall d’Ebo organitza la fira per a donar a conéixer el producte a visitants i veïns. Una varietat que enguany ha estat també víctima del foc després del gran incendi de l'agost i que espera un gran suport comarcal per part dels veïns i veïnes de la contornada.

Es tracta d’un cap de setmana en què la localitat s’ompli de paradetes en què es poden comprar productes típics, com menjar i artesania. La fira obrirà el dissabte 19 de novembre i el diumenge 20 de novembre a les 10:00 hores.

A més de les paradetes, durant el cap de setmana els visitants podran gaudir de cercaviles, animacions musicals, tallers infantils, dinars populars, passejades amb ase, concerts i l’actuació de la Muixeranga de Segària, entre altres.

Una ruta descobreix la importància de les aus en la regeneració forestal

Per altra banda, les persones més esportistes o aficionades a l’ornitologia podran participar en les excursions guiades gratuïtes que organitza la Mancomunitat de Pego i les Valls, centrades en l’eco-experiència birding i en la importància de les aus en la regeneració dels boscos després d’un incendi.

La ruta, guiada per Magic&Nature, entitat especialitzada en ornitologia i educació ambiental, ja l'han feta amb anterioritat a la Vall de Gallinera i arriba aquest diumenge a la Vall d’Ebo, epicentre de l’incendi forestal que va arrasar més de 12.000 hectàrees el passat mes d’agost.

Durant la ruta, que començarà a les 10:00 hores i que és d’accés gratuït amb inscripció, es donaran eines per a l’observació d’ocells amb l’objectiu de conéixer millor l’entorn i afavorir-ne la conservació. El pròxim dissabte 26 de novembre es durà a terme a la Vall d’Alcalà.  

També et pot interessar

stats