La Vall d’Ebo, dos mesos després de l’incendi

Part del veïnat valora les conseqüències del desastre que va arrasar més de 12.000 hectàrees

La Vall d'Ebo / À Punt NTC

Fa dos mesos que el foc va arrasar més de 12.000 hectàrees a la Vall d’Ebo (Marina Alta), en el pitjor incendi forestal que ha patit la comarca en dècades. Però, com ha canviat la vida del veïnat després de l'incendi? 

“Em diuen que ànim, que tot eixirà bé, que jo he fet tot el que he pogut i més, però jo veig la tristesa en els seus ulls”, afirma Leonor Jiménez, alcaldessa de la Vall d’Ebo, que es va fer viral pel compromís i l’amor que va demostrar pel poble.

“Arrepleguem el que podem, i la resta que es perda. No podem fer res més enguany”, declara a les càmeres d’À Punt NTC Joanvi Moll, un agricultor del poble que ha perdut 2.000 quilos de fruiters i que arreplega tot l'aliment que pot aprofitar.

Un altre cas és el de Rosa Moll, propietària de la casa rural Les Vicentes. De moment l'única reserva que té és per a Cap d'Any. “La gent, a causa de la terra cremada, no té moltes ganes de vindre”, afirma Rosa. “Alguns sí que han vingut a veure-ho i a passar el dia”, agrega.

Ara a la Vall d’Ebo toca esperar, mentre els habitants anhelen que les ajudes arriben tan de pressa com malauradament va avançar el foc.

També et pot interessar

stats