Acompanyem l'alcaldessa viral de la Vall d’Ebo després del fatal incendi

Nory Jiménez, canària de naixement, es va enamorar d’aquest xicotet poble de la Marina Alta i ja fa quaranta-cinc anys que hi viu

Nory Jiménez, l'alcaldessa de la Vall d'Ebo, es declara una enamorada del seu poble / À Punt NTC

El futur de la Vall d'Ebo comença hui i no es pot perdre ni un minut. És el que pensa Nory Jiménez, l’alcaldessa de la Vall d’Ebo, que fa uns dies es va fer viral per les seues declaracions fent una crida pel poble. Aquest matí, els reporters d’À Punt Notícies l’han acompanyada per a veure com ha quedat el terme després del fatal incendi. 

A Nori la Vall d’Ebo la va atrapar. Canària de naixement, el destí va fer que visitara el xicotet poble de la Marina Alta l’any 1977 i que decidira quedar-se. Té 73 anys, però ganes de treballar pel poble no li'n falten. Hui, un dels seus atractius turístics, la cova del Rull, ja està oberta al públic.

Al nucli urbà les cases s’han salvat, però molts veïns han perdut terrenys treballats durant dècades. Al terme municipal s’han cremat més de 3.000 hectàrees. 

Quan parla en castellà l’accent canari la delata. Però res més faria pensar que aquesta dona no va nàixer ací. És l'alcaldessa des de fa sis anys i s’ha deixat la pell pels seus 200 veïns. Aquests, emocionats, declaren que li estan molt agraïts per la seua tasca. 

També et pot interessar

stats