Payasospital tanca el 2022 amb més de 15.000 atencions a menors hospitalitzats

L’organització recupera l’activitat prepandèmica amb 572 jornades fins al novembre i noves actuacions nadalenques

Artistes de l'ONG Payasospital
Artistes de l'ONG Payasospital / À Punt NTC
20 de desembre 2022 - 17:21

L’organització Payasospital, que visita els xiquets i xiquetes ingressats en els principals hospitals públics de la Comunitat Valenciana o en els seus domicilis des de l’any 97, preveu tancar l'any amb més de 15.000 atencions a menors, segons el balanç preliminar de l'entitat.

Així, entre el gener i novembre d'enguany, 14.969 menors han rebut la visita dels artistes, que durant aquest mes de desembre continuen amb les seues actuacions especials nadalenques.

“En les 572 jornades d'intervenció que realitzem fins a novembre, hem visitat amb una parella de clowns als pacients pediàtrics de deu hospitals públics. Huit de manera regular, amb actuacions setmanals a Alacant, Alcoi, Castelló, Elx, Sagunt, Sant Joan, València i Vila-real. Per a tancar l'any, estem visitant amb més pallassos i pallasses i amb actuacions especials els xiquets i xiquetes ingressats”, ha comentat en un comunicat el director artístic i fundador de Payasospital, Sergio Claramunt.

25 anys millorant la salut emocional

Un equip multidisciplinari de metges, psicòlegs i artistes, inspirats en iniciatives europees similars, van fundar l'entitat fa 25 anys per a dur a terme intervencions amb pallassos professionals en els serveis pediàtrics dels hospitals públics de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de millorar la salut emocional i la qualitat de vida d'aquests pacients i els seus familiars.

Des de setembre d'enguany, Payasospital ha représ les seues visites a tots els hospitals i serveis amb la mateixa freqüència i periodicitat que tenia abans de la pandèmia. “La fi de les restriccions ens ha permés tornar al punt on estàvem quan van començar les mesures sanitàries, però això també ha suposat la necessitat de recaptar més fons per a mantenir al 100% els nostres programes”, ha explicat Sergio Claramunt.

Una d’aquestes iniciatives ha sigut posar a la venda el peluix Plisplás, dissenyat de manera altruista per la il·lustradora Lina Vila (Stocklina). És un joguet apte per a qualsevol edat, fabricat per Famosa amb fibres noves i reciclades. A més, tenen el seu tradicional calendari de sobretaula amb imatges fetes de manera solidària per la fotògrafa Fátima Rierol. El benefici obtingut per la venda d'aquests productes solidaris es destina íntegrament a la labor de l’organització. Tots dos poden adquirir-se en tots els centres El Corte Inglés de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats