Payasospital torna a les cases dels xiquets amb hospitalització domiciliària

La iniciativa vol recaptar fons per a ampliar el seu servei a altres centres de la Comunitat Valenciana 

Payasospital actua al domicili d'una família amb un xiquet amb tractament domiciliari

La família de Yael, un xiquet en hospitalització domiciliària, ha rebut a casa una visita molt especial: un grup de pallassos que l’han animat amb jocs i titelles mentre se li administra el tractament. 

Aquesta és una de les actuacions de Ruta Toc Toc!, un itinerari d’espectacles molt especials creats per l’ONG Payasospital a les cases d'un centenar de xiquets i xiquetes amb malalties oncològiques i patologies metabòliques, entre altres.

Sergio Claramunt, director i fundador de l’ONG, ha explicat que la iniciativa s’ha organitzat per a recaptar fons i ampliar a altres centres de la Comunitat Valenciana el suport que ja ofereixen als serveis de pediatria de l'Hospital La Fe i el General d'Alacant. 

Així, cada matí els integrants de Payasospital inicien la seua ruta des de l'Hospital la Fe de València a un centenar de domicilis triats pels hospitals La Fe de València i el General d'Alacant. Les intervencions es fan a petició de les famílies per a distraure els menuts mentre se'ls administra el tractament. 

No és la primera vegada que es posa en pràctica aquesta iniciativa: Payasospital també té el Projecte Pau, que rep el nom del primer xiquet amb què començaren l'experiència d'atenció domiciliària l'any 2019, un menut que no va superar el càncer que tenia, però que va poder gaudir dels artistes de l'ONG en la seua pròpia casa.

Asun Cebrián, que a les cases es transforma en la pallassa Mina Mercromina, ha explicat a À Punt Notícies que l’objectiu és "proporcionar sempre benestar emocional" als més menuts, que necessiten una dosi d’alegria. 

També et pot interessar

stats