L'ONG Payasospital entra a la casa dels menuts hospitalitzats amb el Projecte Pau

Es tracta d'una iniciativa pionera d'acompanyament als menors i de moment només té capacitat econòmica per a fer dues visites al mes i el seu objectiu és arribar a fer-ne quatre setmanals

Payasospital té en marxa un projecte pioner per a acompanyar les visites mèdiques a domicili de xiquets i xiquetes malalts / À Punt NTC
Ana Moure
16 de juny 2021 - 19:10

L'ONG Payasospital du a terme una iniciativa pionera d'acompanyament de menuts i menudes hospitalitzats a casa. S'anomena Projecte Pau en homenatge al primer xiquet amb què començaren l'experiència. Un menut que no va superar el càncer que tenia, però durant la seua estada a casa va poder gaudir dels artistes de Payasospital.

Pau, a finals de 2019, va ser el primer xiquet que va rebre a casa aquest projecte pioner. Es tractava d'una visita mèdica a domicili acompanyada d'una parella d'artistes de Payasospital. Elena Forcano, infermera de la Unitat d'Hospitalització a Domicili de l'Hospital La Fe, ha explicat a À Punt els avantatges d'aquesta singular visita mèdica: "els menuts experimenten una disminució del dolor. No se n'adonen de la tècnica que se'ls està fent en aquest moment. Els artistes de Payasospital tenen una gran complicitat amb l'equip sanitari". La mare de Pau, Beatriz Sánchez, també ha reconegut els beneficis d'aquestes visites.

Artistes de l'ONG Payasospital
Artistes de l'ONG Payasospital / À Punt NTC

Un projecte molt beneficiós per a xiquets i xiquetes

Per a la familia de Pau és un orgull que aquest projecte duga el nom del seu fill i puga beneficiar xiquets i xiquetes que reben tractament de les unitats d'hospitalització a domicili de l'Hospital General d'Alacant i al de La Fe de València.

L'ONG ha explicat que Payasospital actualment té capacitat econòmica per a fer dues d'aquestes visites al mes, i no les quatre setmanals a què aspiren. Sergio Claramunt, director artístic de Payasospital, ha explicat que per a poder desenvolupar el projecte com els agradaria necessiten més finançament "perque nosaltres tenim planificades les intervencions dins dels hospitals, però no en este nou programa".

L'ONG Payasospital està integrada per una vintena de professionals i des de fa més de dues dècades porta somriures a una desena d'hospitals valencians, i ara també a casa dels xiquets i xiquetes malalts.

També et pot interessar

stats