La jutgessa envia a presó els dos arrestats per l'assassinat de Rafelcofer

Els dos detinguts, un veí de la víctima i un amic seu, han declarat a Gandia durant tot el matí

Un dels dos detinguts arran del crim de Rafelcofer, un amic del veí de la dona assassinada, entra al jutjat de Gandia per a prestar declaració
Un dels dos detinguts arran del crim de Rafelcofer, un amic del veí de la dona assassinada, entra al jutjat de Gandia per a prestar declaració / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de maig 2024 - 11:46 Actualitzat: 02 de maig 2024 - 16:50

Els dos detinguts pel presumpte assassinat de la veïna de 65 anys de Rafelcofer el cap de setmana han ingressat en presó després de declarar durant tot el matí en els jutjats de Gandia. La jutgessa al capdavant del jutjat d'instrucció número 3 ha decretat que Rubén —veí de la víctima— i Toni —un amic del primer, que viu en un municipi pròxim—, queden com a investigats pels delictes d'assassinat i robatori amb violència i intimidació a casa habitada, per això ha decretat l'ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança, segons han detallat des del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Les defenses han anunciat la intenció de recórrer contra la resolució de la magistrada i intentar que es pose una fiança als seus clients perquè puguen quedar en llibertat a l'espera de juí.

Toni, de 46 anys, ha sigut el primer a passar davant de la jutgessa este matí a Gandia. En entrar, ha assegurat davant de les càmeres d’À Punt que no sabia res, sense afegir cap comentari més. Posteriorment, ho ha fet Rubén, que residia al mateix carrer de la víctima.

Precisament este segon detingut, hores abans de ser arrestat per la Guàrdia Civil, negava a les càmeres d’À Punt tindre alguna cosa a veure amb l’assassinat de la mestra jubilada del seu carrer.

Rubén, de 44 anys, tirava balons fora afirmant que el seu amic, a qui assegurava haver dut al poble on vivia el mateix dia de l’assassinat, havia manifestat anteriorment la intenció de matar algú. "Eixa nit estava fora de si. Estava sempre amb la mania: 'Jo qualsevol dia mataré algú'", va relatar.

Els dos amics van estar junts la nit de dissabte, quan suposadament van cometre el crim, segons va admetre el mateix Rubén. Els dos són consumidors habituals de drogues i tenen antecedents penals.

Les filles de la víctima van trobar el cos sense vida de sa mare diumenge, quan uns veïns del poble van trobar la cartera de la dona prop del nucli urbà i, en veure que la propietària no els obria la porta, van acudir a buscar les filles. En accedir al domicili de sa mare van trobar que la dona presentava ferides d’arma blanca. 

També et pot interessar

stats