El Partit Verd Europeu celebra a València les jornades sobre ciutats i territoris resilients
La cita coincideix amb el III Congrés de Verds Equo del País Valencià, el partit ecologista de Compromís
València és la seu, aquest cap de setmana, de la jornada “Ciutats i territoris resilients” del Partit Verd Europeu que té lloc coincidint amb el III Congrés de Verds Equo del País Valencià, el partit ecologista de Compromís, i membre del Partit Verd Europeu.
L’objectiu de la cita és analitzar el paper de la política institucional per a fer front des d'una perspectiva sostenible als reptes i desafiaments del present, des de l'emergència climàtica fins a la justícia social i debatre sobre les diverses respostes per a aconseguir societats més resilients.
Entre els càrrecs participants estan Joan Ribó, alcalde de la ciutat de València; Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives; Inés Sabanés, diputada de Verds Equo al Congrés; Rita Maestre, portaveu de Més Madrid a l'Ajuntament; Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica de Barcelona; Neus Truyol, regidora d'Habitatge i Sostenibilitat de Palma; Martin Fodor, regidor de l'Ajuntament de Bristol; Francesca Cucchiara, regidora de Milà; Alaa Alhamwi, membre del govern d'Oldenburg; i Elisabeth IJmker, regidora en matèria de sostenibilitat a Amsterdam.
En la intervenció, Oltra ha defensat que el batejat com a Acord del Túria, que aquest dilluns subscriuran Compromís, Més País, la Chunta Aragonesista, Verds Equo i Més per Mallorca "òbviament no" exclou la futura plataforma de Yolanda Díaz, ja que "s'hi poden sumar tants com vulguen".
Les líders de Més Madrid, el pilar madrileny de Més País, Rita Maestre i Mónica García, han apostat pel diàleg minimitzant les diferències i descartant quotes. "Quan sembla que les forces no s'odien, sembla que hi ha gat amagat, però el més normal és que les forces polítiques parlen, dialoguen i s'asseguen a buscar horitzons comuns", ha afirmat Mónica García.
"Ací no estem per repartir poltrones, estem per contar a la gent per què tenim bones idees per a les ciutats", ha assegurat per la seua banda la regidora i portaveu de Més Madrid, Rita Maestre.
Mónica García i Rita Maestre, que han aprofitat per visitar la ciutat, han sigut rebudes a primera hora per l'alcalde, Joan Ribó.
L'elecció de València per a fer aquestes jornades “és un reconeixement a les polítiques verdes impulsades pel govern de Joan Ribó, que han convertit la ciutat en un referent en matèria de sostenibilitat”, ha assenyalat la copresidenta del Partit Verd Europeu, Evelyne Huytebroeck. La política també ha destacat la candidatura del Cap i Casal a ser Capital Verda Europea el 2024, i el fet que haja sigut una de les cent ciutats designades per Europa per a impulsar projectes que li permeten aconseguir la neutralitat climàtica el 2030. “València ha demostrat en els últims anys que la vida és millor quan fem una ciutat més verda i, per això, en el Partit Verd Europeu hem decidit celebrar per primera vegada un acte d'aquesta envergadura a la ciutat”, ha postil·lat.
El coportaveu de Verds Equo - Compromís, Natxo Serra, ha destacat el valor que el Partit Verd Europeu haja decidit celebrar aquestes jornades coincidint amb el III Congrés de Verds Equo, que pensa que podria considerar-se un reconeixement al treball fet, especialment en l'última dècada, formant part de la coalició Compromís, i a la implicació en l'àmbit estatal per a impulsar l'ecologia política.