Oltra no creu que l'Acord del Túria excloga la plataforma de Yolanda Díaz: "S'hi poden sumar tants com vulguen"

Aquest pacte amplia l’espai de col·laboració que ja existia entre Compromís, Més País, la Chunta Aragonesista i Verds-Equo a Més per Mallorca

Imatge d'arxiu de la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra i la vicepresidenta segona espanyola Yolanda Díaz
Imatge d'arxiu de la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra i la vicepresidenta segona espanyola Yolanda Díaz / Jorge Gil / Europa Press

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat que el batejat com a Acord del Túria, que aquest dilluns subscriuran Compromís, Més País, la Chunta Aragonesista, Verds-Equo i Més per Mallorca "òbviament no" exclou la futura plataforma de Yolanda Díaz, ja que "s'hi poden sumar tants com vulguen".

Així s’ha expressat la també líder d’Iniciativa del Poble Valencià, membre de la coalició Compromís, després de participar en les jornades Ciutats i territoris resilients organitzades pel Partit Verd Europeu. 

Preguntada per si aquesta entesa podria condicionar la relació de la coalició valencianista amb la futura plataforma de Yolanda Díaz, Oltra ha defensat que Compromís "sempre ha sigut un lloc de trobada i continuarem sent un lloc de sumar".

Sobre aquest tema, ha valorat la candidatura d'unitat de l'esquerra a Andalusia acordada in extremis la passada mitjanit. Per primera vegada Unides Podem i Més País concorren junts, però no han sumat la coalició andalusista Endavant Andalusia. "Han arribat a un acord de sumar", ha expressat la vicepresidenta del Consell.

La firma de l’Acord del Túria aquest dilluns després d'una jornada de treball serveix per a incorporar Més per Mallorca en el pacte de col·laboració ja existent entre Compromís, Més País, la Chunta Aragonesista i Verds-Equo, que estableix que les relacions entre les forces serà "d'igual a igual i amb respecte a la sobirania dels projectes polítics".

Aquest nou acord es firmarà un any abans de la celebració de les eleccions locals i autonòmiques previstes per a maig del 2023.

També et pot interessar

stats