La parella de la dona morta d'un tir a la Vall d'Uixó recrea els fets davant l'autoritat judicial

L’home, l’únic dels cinc arrestats que està en presó, ha relatat com va ocórrer la baralla on suposadament es va disparar el tir que va impactar al cap de la víctima

La parella de la víctima recrea, amb una pistola de plàstic, com van passar els fets que van resultar mortals per a la jove de 27 anys / À Punt NTC

La parella de la dona embarassada de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), conegut com a Jonnhy, que va morir arran de les ferides causades per un tir al cap, i que està ingressat en presó, va acudir dimarts fins al lloc dels fets per a recrear-los davant l’autoritat judicial. Sota un ampli dispositiu de seguretat de la Guàrdia Civil al barri, l’acusat d’homicidi i tinença il·lícita d’armes ha detallat com, durant una baralla, va agafar la pistola i va eixir el tir que va resultar mortal per a la dona.

La parella de la víctima, una jove de 27 anys, és l'única persona de les cinc detingudes pels fets que està en presó. Aquest dimecres, encaputxat, amb mascareta i emmanillat ha tornat al barri on suposadament va tindre lloc la baralla i, amb una pistola de plàstic, ha descrit als agents com van ocórrer els fets.

La investigació ha de determinar si l’arma es va disparar de manera accidental quan ella intentava impedir que la parella usara l’arma enmig d’una baralla familiar. Durant prop d'una hora Jonnhy ha explicat com un dels participants va traure una navalla.

El moment d'anar a casa, clau en la investigació

Aleshores es va disparar el primer tir. Després, amb la pistola a la mà, demana a la seua parella, la dona que va resultar finalment morta, que vaja a casa. És quan, segons els investigadors, l'arma es va disparar accidentalment. Amb l'ajuda d'alguns familiar, els presents carreguen la jove, encara amb vida, per a traslladar-la al centre de salut. 

La dona va morir poc després. Estava embarassada de 37 setmanes. Va arribar amb vida a un hospital de València, però va morir al cap de poques hores. Els serveis sanitaris van aconseguir fer-li una cesària d’urgència i van salvar la criatura, una xiqueta que es troba en bon estat de salut.

En acabar la recreació, s'han sentit crits de suport a Jonnhy i s'han vist algunes abraçades amb els familiars abans que tornara a la presó, on es quedarà fins que se celebre el juí.

Dijous passat van detindre la parella de la xica morta, així com altres quatre persones més. A dos d’ells se’ls acusa d’un delicte d’encobriment per haver fet desaparéixer algunes proves, mentre que l’altre està acusat de col·laboració per haver participat, suposadament, en la baralla on es va produir el tir. 

També et pot interessar

stats