Busquen l'autor de la mort de la jove embarassada tirotejada en una baralla familiar a la Vall d'Uixó

El personal sanitari ha pogut salvar el nadó amb una cesària, mentre la Guàrdia Civil investiga el crim i descarta la motivació masclista

Entrada a les Urgències de l'Hospital Clínic de València
Entrada a les urgències de l'Hospital Clínic de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de febrer 2023 - 13:20 Actualitzat: 14 de febrer 2023 - 21:19

La dona embarassada de 27 anys que ha ingressat de matinada en estat crític a l'Hospital Clínic de València amb un tir al cap ha mort aquest dimarts a conseqüència de les ferides, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal. A la víctima l'han hagut de sotmetre a una cesària d'urgència al centre hospitalari per a poder salvar la vida del nadó que esperava, una xiqueta que es manté estable i en bon estat de salut. La Guàrdia Civil investiga qui ha pogut ser l'autor de l'assassinat i el mòbil. 

El succés es va conéixer a les 23:10 hores del dilluns, quan el centre de salut de la Vall d'Uixó va alertar que havia arribat una xica en avançat estat de gestació (37 setmanes) amb una ferida per arma de foc, tal com ha avançat À Punt i ha confirmat després el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). Cap al municipi es va mobilitzar un dispositiu sanitari, que va traslladar la dona a l'Hospital Clínic de València en estat molt greu. Finalment, ha faltat després d'estar ingressada durant hores en la unitat de reanimació, però el personal mèdic ha pogut traure amb vida la filla.

La Unitat de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha quedat encarregada d'aclarir el crim i ha descartat que hi haja una motivació masclista, encara que ara per ara manté diverses hipòtesis obertes. La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha confirmat que es tracta d'una brega entre membres del mateix clan familiar del barri de Carbonaire.

Els fets passaren cap a les deu de la nit, quan va produir-se una baralla entre un grup de diverses persones, entre les quals hi havia la jove i altres familiars, davant del bloc d'edificis en què residien. En un moment determinat es van produir dos tirs, un dels quals va impactar al cap de la xica. Fonts properes al cas apunten que els trets es van efectuar des d'un cotxe. Aquesta versió és la que ha defensat la parella de la víctima, present a l'escenari dels fets, qui ha assegurat a la Guàrdia Civil que els trets procedien d'un BMW blanc que va passar pel carrer de Sogorb.

Fins ara no s'ha practicat cap detenció ni es té constància que hi haja cap ferit més, però les autoritats han confirmat que hi ha més implicats en els fets. Les forces de l'ordre han intensificat la vigilància policial en la zona del crim. Un ampli dispositiu amb diverses patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia Local recorren els voltants del barri de Carbonaire i els accessos al terme municipal amb l'objectiu d'identificar els participants de la baralla i, sobretot, la persona que va disparar els trets mortals.

Serveis Socials es farà càrrec del nadó si no hi ha un familiar pròxim adequat

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que estan buscant familiars pròxims del nadó que puguen fer-se càrrec d’ell i, en cas que no n’hi haja o que els que es troben no es consideren adequats, Serveis Socials se'n faria càrrec de la tutela i li buscarà una família d’acollida.

Des del departament que dirigeix Aitana Mas han indicat que no tenien fitxa ni registre en Serveis Socials de la dona, per la qual cosa desconeixen la situació personal en la qual es trobava, encara que continuaran col·laborant amb la investigació. Han explicat també que el procediment, en el qual sempre preval l'interés del menor, estableix que romandrà a l'hospital fins que li donen en alta.

També et pot interessar

stats