Salven el bebé de la dona que va ingressar en el Clínic amb un tir al cap

La jove, de 27 anys i veïna de la Vall d'Uixó, està hospitalitzada en situació crítica. La Guàrdia Civil investiga el crim i descarta la motivació masclista

La Vall d'Uixó s'ha alçat commocionada pel succés que ha deixat la dona ferida greu a l'hospital i que ha mort hores després
La Vall d'Uixó s'ha alçat commocionada pel succés que ha deixat la dona ferida greu a l'hospital i que ha mort hores després / Societat
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de febrer 2023 - 07:49 Actualitzat: 14 de febrer 2023 - 13:10

Un dona de 27 anys, en avançat estat de gestació, està ingressada en l’Hospital Clínic de València en situació de mort cerebral després de rebre un tir al cap, segons ha pogut confirmar a À Punt i ha informat posteriorment el Centre d'Informació i Coordinació d'Emergències (CICU). L'Ajuntament del municipi ha indicat a aquest mitjà que el succés ha tingut lloc durant una baralla ocorreguda en el barri de Carbonaire, cap a les deu de la nit, entre un grup de persones.

La Unitat de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha quedat encarregada del cas i han descartat la motivació masclista del crim, encara que de moment hi ha diverses hipòtesis obertes. Fins ara no s'ha practicat cap detenció ni es té constància que hi haja cap ferit més, però les autoritats han confirmat que hi ha diverses persones implicades en els fets.

L'única víctima, veïna de la Vall d’Uixó i embarassada de 37 setmanes, ha arribat al Clínic de València en ambulància cap a les dues de la matinada. L'equip sanitari mobilitzat ha aconseguit estabilitzar-la en l'ambulatori municipal després de diverses maniobres, però el seu estat és crític. Està en mort cerebral, en la unitat de reanimació, i es tem per la seua vida. Afortunadament, els facultatius han aconseguit traure el nadó viu a través d'una cesària. És una xiqueta que també ha quedat ingressada i està estable i en bon estat de salut.

Segons ha pogut saber À Punt, la família de la jove va acudir a un centre de salut de la Vall d'Uixó després del succés, que va tindre lloc davant d'un bloc d'habitatges de l'encreuament entre els carrers Sogorb i del Camí Nou, punt habitual de venda de droga en el municipi. En un primer moment, la parella de la xica ha assegurat que el tir procedia d'un BMW blanc que va passar pel carrer de Sogorb. La Guàrdia Civil, però, no ha donat massa credibilitat a aquesta versió i contempla, fins i tot, que haja pogut tractar-se d'un accident, en què l'arma es va disparar sense voler. Per ara, els agents estan prenent declaració a les persones implicades.

El regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Javier Ferreres, ha assenyalat en declaracions als mitjans que el cas està sota investigació i que, de moment, sols s'ha confirmat que se circumscriu a una baralla entre un grup de persones que va tindre lloc al carrer. “Per alguna circumstància va haver-hi dos tirs, un dels quals va impactar en el cap de la víctima”, ha precisat el responsable municipal, qui ha demanat “tranquil·litat” a la ciutadania davant del que es considera un “fet aïllat” que “no ha de generar cap classe d'inseguretat” al veïnat.

També et pot interessar

stats