El pare de Marta Calvo demana davant del Tribunal Suprem la presó permanent revisable per a Palma

L’acusació particular considera que no es va aplicar correctament el Codi Penal en la sentència original

Jorge Ignacio Palma durant el juí per la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela
Jorge Ignacio Palma, durant el juí per la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela / Ana Escobar (Efe)

El despatx que exerceix l’acusació particular de Sergio Calvo, el pare de Marta Calvo, ha interposat un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem contra la sentència de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que desestimava el recurs d'apel·lació presentat davant d’aquest tribunal contra la sentència de l’Audiència de València. Sentència que condemnava Jorge Ignacio Palma a una pena de presó de 159 anys i 11 mesos per la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas i l'intent d'assassinat de sis dones més en trobades sexuals amb cocaïna. Però no li van imposar la presó permanent revisable, com volien les acusacions, tant de la mare com del pare. Així n'ha informat aquest dimarts el mateix bufet d’advocats en un comunicat.

La magistrada de l'Audiència Provincial va dictaminar que no era aplicable per interpretar que l'article 140.2 del Codi Penal —el que regula la presó permanent revisable— exigeix que s'hagen dictat altres condemnes amb anterioritat per delictes contra la vida en un o diversos procediments diferents, i a Palma el van trobar culpable de la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, tot en el mateix juí.

La sala civil i penal del TSJCV va arribar a la mateixa conclusió, però per considerar que l'article 140.2 estableix que s'imposarà la presó permanent al reu d'assassinat “que haguera sigut condemnat per la mort de més de dues persones”. En aquest cas, el delicte al qual caldria aplicar aquesta pena, segons el parer del TSJCV, és l'assassinat de la tercera de les víctimes, Marta Calvo, i abans d'aquest crim l'acusat no va assassinar “més de dues persones”, sinó exactament dues.

Els advocats de Sergio Calvo consideren que en ambdós casos es va fer una aplicació indeguda de l'esmenat article del Codi Penal. I per això han interposat un recurs de cassació pel qual sol·liciten per a Jorge Ignacio Palma que el condemnen a la pena de presó permanent revisable per l'assassinat de Marta Calvo, en correcta aplicació de l'article 140.2 del Codi Penal, i també que siga condemnat per un delicte contra la integritat moral, de l'article 173.1 del Codi Penal, causat a Sergio Calvo, pare de Marta Calvo.

L'acusació particular que representa a Sergio Calvo considera que en aquest cas és aplicable l'article 140.2 del Codi Penal, per considerar que Marta Calvo és la tercera víctima d'una sèrie d'assassinats comesos de manera reiterada i emprant per a això el mateix modus operandi i que, per tant, escau imposar la pena de presó permanent revisable.

Així mateix, considera que la sentència contra la qual s'ha recorregut fa una interpretació contrària a l'esperit de la reforma del Codi Penal, allunyant-se de manera substancial del sentit de la norma fins a portar-la, pràcticament, a ser inaplicable i, per tant, absurda.

Finalment, demana que es condemne Jorge Ignacio Palma pel delicte contra la integritat moral causat a Sergio Calvo, ja que considera que l’assassí va mantindre les falses expectatives dels pares de cara a localitzar el cadàver de la seua filla, cosa que els va propiciar un patiment afegit i un major dolor per la seua mort.

També et pot interessar

stats