La mare de Marta Calvo: “No pararé fins que Jorge Ignacio Palma tinga la presó permanent revisable”

Les acusacions demanen dues condemnes a presó permanent per considerar que és un assassí "en sèrie" i que en els casos de Calvo i Vargas va cometre l'homicidi de forma subsegüent a l'agressió sexual

Jorge Ignacio Palma, pressumpte assassí de Marta Calvo i dues dones més, en la sala del TSJCV on s'ha celebrat la vista d’apel·lació

La mare de Marta Calvo, Marisol Burón, ha assegurat aquest dimarts que no pararà i que arribarà “on faça falta” fins que imposen imposen la presó permanent revisable al presumpte assassí de la seua filla, Jorge Ignacio Palma. Burón s'ha referit a Palma com “un assassí psicòpata i malvat”.

Així ho ha destacat Marisol Burón en declaracions als mitjans abans de la vista d'apel·lació que ha tingut lloc al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, un òrgan que ha dit que espera que “done la raó” a la família i a la resta de víctimes, perquè la presó permanent revisable –ha remarcat– “és el que mereix” Palma.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fet aquest dimarts, en audiència pública, la vista d'apel·lació que condemna a 159 anys i 11 mesos de presó Jorge Ignacio Palma per l'assassinat de Marta Calvo i dues dones més.

Les acusacions particulars exercides pels pares de Marta Calvo van presentar un recurs contra la sentència, que no va considerar aplicable la presó permanent revisable perquè l'acusat no havia estat condemnat anteriorment per delictes contra la vida. Segons el Codi Penal, la presó permanent revisable només és aplicable si a l'acusat ja l'han condemnat per la mort de més de dues persones.

“Hem arribat fins ací i arribarem on faça falta. Si hem d'anar al Suprem anirem al Suprem però, fins que no senta la presó permanent revisable, no pararé”, ha destacat Marisol Burón. Ha explicat que la seua defensa ratificarà el que han demanat, mentre que l'advocada de Palma en demana la lliure absolució: “Esperem que això no ocórrega”.

“Estàvem esperant que arribara aquest dia, amb tota la il·lusió i l'esperança posada en el fet que a aquest assassí psicòpata i malvat el condemnen amb la presó permanent revisable i no torne mai a veure la llum, perquè la meua filla i les altres no la veuran”.

En aquest sentit, ha considerat que “almenys Palma pague per tot el mal que ha fet, perquè ha fet molt de mal”. En aquest sentit, afegia: “A mi, a tota la meua família, a la meua filla, a la qual amb 25 anys li ha llevat la vida d'aquesta manera”, ha destacat.

“Hi ha dues morts més, tres morts en total que sapiem, i huit temptatives”. “Ha fet molt de mal, i no pararé. Arribaré on haja d'arribar, al Suprem i més enllà”, ha conclòs.

Durant la vista, les acusacions han demanat dues condemnes a presó permanent per al condemnat, considerant que és un assassí "en sèrie" i que en els casos de Calvo i Vargas va cometre l'homicidi de forma subsegüent a l'agressió sexual. Aquesta ha sigut la reclamació de l'advocat que representa Arliene i Lady Marcela i les altres set supervivents de l'agressor, que considera que Marta Calvo va ser "la tercera víctima d'una seqüència anterior d'assassinats".

A més, en el cas de Lady Marcela Vargas es reclama la màxima pena per entendre que es compleix el requisit d'haver matat la víctima després d'haver comés un delicte sexual contra ella.

Per la seua part, la defensa de Palma ha reclamat la lliure absolució, a la qual s'han oposat totes les acusacions particulars i el ministeri fiscal, que han reclamat la presó permanent revisable.

La defensa del pare de Marta s'ha oposat al recurs interposat pel condemnat, ja que han assegurat que a més d'existir proves que "va afavorir el consum de cocaïna en les víctimes", Palma també seria "coneixedor que les seues pràctiques sexuals eren potencialment letals".

Pel que fa al delicte contra la integritat moral que la defensa demana que es retire, ha ressaltat que va ocultar el cadàver de Marta Calvo i que va donar un "tracte degradant als pares, que van haver de suportar el relat fals de com la va esquarterar".

Així ho ha manifestat també l'advocada de la mare de Calvo, Pilar Jové, que ha respost a la defensa assegurant que "si no hi ha proves, és perquè ja es va encarregar el condemnat d'ocultar-les", i ha afegit que "ha quedat acreditat que Palma no va esquarterar Marta, i el que va fer amb les seues restes sols ell ho sap". "Els pares estan patint un duel impossible per no saber on està el cos de la filla", ha assenyalat Jové, que ha defensat així la condemna per un delicte contra la integritat moral.

La sentència fixa en 70.000 euros per a tots dos progenitors, 35.000 per a cadascun, mentre que –ha recordat la lletrada–, "en el cas Marta del Castillo es va fixar aquesta quantia en 140.000 euros per fets quasi idèntics". Escoltades les argumentacions, els recursos ja han quedat vistos per a sentència.

També et pot interessar

stats