Jorge Ignacio Palma: culpable de la mort de Marta Calvo, Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos

També el considera culpable de l’intent d’homicidi de sis dones més i de lesions a una altra

Lectura del veredicte
Lectura del veredicte / À Punt NTC

El jurat popular de València ha declarat aquest divendres Jorge Ignacio Palma culpable de la mort de tres dones, Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, de l'intent d'assassinat de sis més i de lesions a una altra. A més, ha dictaminat que va cometre un delicte contra salut pública, deu abusos sexuals (a totes les dones) i un delicte contra la integritat moral.

El veredicte del jurat, emés poc abans de les 17:30 hores a la Ciutat de la Justícia de València, considera Palma de l'assassinat masclista de Marta Calvo i Lady Marcela Vargas i també d'haver matat la tercera víctima, Arliene Ramos.

Així consta en el veredicte del jurat, format per set dones i dos homes després de cinc dies de deliberacions sobre 700 preguntes plantejades per la presidenta del tribunal referides a una trentena de delictes: contra la vida de tres dones, contra la llibertat sexual de deu dones, contra la salut pública i contra la integritat moral dels pares de Marta Calvo.

El jurat considera que Palma va fer desaparéixer el cos de Marta Calvo per a ocultar les causes de la mort

En el cas de Marta Calvo, els membres del jurat sostenen que va haver-hi abús sexual, que "va actuar de sorpresa i sense possibilitat de defensa de la víctima", que va haver-hi indefensió i, a més, que en fer desaparéixer el cos, va pretendre ocultar les causes de la mort, que ha quedat indeterminada, infligint un dolor més gran a la família.

El veredicte afig que en aquest cas l'acusat va actuar deixant la víctima sense possibilitat de defendre's, i continua que també va cometre sobre Calvo un delicte contra la llibertat sexual per imposar-li unes pràctiques a les quals, si les haguera conegudes, aquesta no hauria accedit.

Així mateix, se'l considera culpable de facilitar l'ús de cocaïna en les denominades festes blanques en un veredicte en el qual el jurat fa referència a l'agreujament de l'angoixa de la família amb la desaparició del cos i en el qual s'oposa a possibles beneficis de reducció de pena o de sol·licitar l'indult al govern espanyol.

Un qüestionari d'una grandària inèdita

El tribunal ha estat deliberant a porta tancada des de les 15 hores de dilluns en un hotel de València al voltant de les 700 preguntes que constitueixen l'objecte del veredicte: al voltant de seixanta sobre cada víctima i més de cent en el cas de Marta Calvo, en un document que suma 143 pàgines. Un qüestionari d'una grandària inèdita.

Durant la lectura del veredicte, Palma s’ha mostrat impassible, no s'ha immutat, davant dels fets que s'han considerat provats. Una tranquil·litat que l’ha caracteritzat durant el transcurs del judici. Condemnat prèviament per delictes de narcotràfic, no ha reconegut cap de les acusacions. L'únic que assegura és que va esquarterar el cos de Marta Calvo després que morira al seu costat. 

La magistrada que ha presidit el judici ha elogiat el jurat i ha assegurat que "ho ha fet magníficament bé", amb un veredicte "fonamentat, detallat i coherent", després d'un judici "molt complicat", que han resolt molt bé.

Provats els fets i intencions per part del jurat popular, Palma podria ser condemnat a un màxim de 120 anys de reclusió, com demana la Fiscalia, o a presó permanent revisable, com reclamen les acusacions particulars. 

També et pot interessar

stats