Marisol Burón, mare de Marta Calvo: "Gràcies a la meua filla, Palma no eixirà de la presó"

Burón ha celebrat el veredicte del jurat, especialment la decisió unànime en el cas de l’assassinat de la filla

Marisol Burón, mare de Marta Calvo, a l'eixida dels jutjats
Marisol Burón, mare de Marta Calvo, a l'eixida dels jutjats / À Punt NTC

"Done mil gràcies a la meua filla. Gràcies a ella, aquest home no eixirà de la presó". Així s’ha pronunciat a l’eixida dels jutjats Marisol Burón, mare de Marta Calvo, després de la lectura del veredicte del jurat popular, que considera provat que Jorge Ignacio Palma és culpable de la mort de tres dones, la jove d’Estivella, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, de l'intent d'assassinat de sis més i d'abús sexual a una altra.

Burón ha recordat que l’acció de Calvo d’enviar-li la ubicació quan quedava amb homes a través d’un portal web de cites, com va fer el dia de la seua desaparició, ha sigut clau en la investigació per a trobar l’assassí. "Done les gràcies a la meua filla per aquesta beneïda ubicació", ha manifestat. 

En el cas del veredicte de l’assassinat de Marta Calvo, els membres del jurat han sostingut per unanimitat —però no amb la resta de víctimes— que va haver-hi abús sexual, que "va actuar de sorpresa i sense possibilitat de defensa de la víctima", que va haver-hi indefensió i, a més, que en fer desaparéixer el cos va pretendre ocultar les causes de la mort, que ha quedat indeterminada, infligint un dolor més gran a la família. Una resolució que la mare ha celebrat, especialment quan no s’ha localitzat el cos de la jove. 

En aquest sentit, Burón ha assegurat que ara centrarà els esforços a trobar el cos de la filla. "La meua filla no està perquè no li interessa. Necessite que ell ens torne el cos de la nostra filla, així no es pot viure", ha dit. 

En declaracions al programa Bona vesprada, ha avançat que posarà en marxa una associació amb el nom de Marta Calvo per a ajudar les persones que passen per un procés semblant al d’ella. 

Sergio Calvo, pare de Marta: "Hui s'ha fet justícia"

També ha valorat el veredicte Sergio Calvo, pare de Marta, tot i que ha preferit fer-ho a través d’un comunicat en què ha afirmat que aquest divendres s’ha fet justícia tant per a la jove d’Estivella com per a les altres víctimes de Palma. "Vull tornar a donar les gràcies a tots els que han treballat en aquest cas perquè hui estiguem rebent aquesta notícia". 

En el mateix sentit que Burón, ha demanat a l’acusat que revele on està el cos de la filla: "Només espere que el culpable ens diga, una vegada per totes, on està el cos de la meua filla per a poder enterrar-la, vetlar-la i que la meua família i jo puguem fer el dol que toca".

També et pot interessar

stats