El 21 de febrer es revisarà el recurs a la sentència de l'assassí de Marta Calvo

Estan citades totes les parts i el condemnat, actualment intern a la presó d’Albocàsser

Jorge Ignacio Palma durant el juí per la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela
J.I.P., durant el juí per la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela / Ana Escobar (Efe)

La vista del recurs d'apel·lació contra la sentència de Jorge Ignacio P.J., condemnat per les morts de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, tindrà lloc el pròxim 21 de febrer.

Segons figura en la diligència de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la vista es desenvoluparà a partir de les 10:00 hores a la Sala d'Audiències. Estan citats tant les parts com el condemnat, actualment intern en l'Establiment Penitenciari Castelló II, en la localitat d'Albocàsser (Alt Maestrat).

L'Audiència Provincial de València el va condemnar a penes que sumen 159 anys i 11 mesos de presó, després que un jurat popular el considerara penalment responsable d'un delicte contra la salut pública (pel qual es condemna a cinc anys de presó); un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual (dos anys i cinc mesos de presó i prohibició d'acostament a menys de 300 metres de la víctima); i sis delictes contra la llibertat i indemnitat sexuals en concurs ideal amb sis delictes d'assassinat traïdorenc en grau de temptativa (catorze anys de presó per cadascun d'ells i allunyament).

Va ser absolt del delicte contra la integritat moral, del qual també estava acusat, i se li va imposar el pagament d'indemnitzacions de 50.000 euros a set víctimes i als familiars de les tres que van morir (70.000 euros a una germana d’Arliene, 150.000 als dos fills menors de Lady Marcela i 70.000 als pares de Marta). En conjunt, les quantitats ascendeixen a 640.000 euros.

El màxim compliment efectiu serà de 40 anys, mentre que les acusacions particulars sol·licitaven la presó permanent revisable. Es disposa, a més, que una vegada complides les penes, la mesura accessòria de llibertat vigilada durant deu anys a partir del moment que concloga el compliment efectiu.

Després de conéixer la fallada, Marisol Burón, mare de Marta Calvo, va anunciar la intenció de recórrer la sentència en considerar-la "un insult per a la societat". "No em quedaré de braços plegats, no em rendiré, continuaré lluitant", va dir en aquell moment.

També et pot interessar

stats