El parc Gulliver de València reobrirà a la tardor

L'alcalde, Joan Ribó, anuncia una "gran festa" per al públic infantil una vegada concloses les obres per a rehabilitar el mític gegant

Operaris treballen en el parc Gulliver de València
Operaris treballen en el parc Gulliver de València / À Punt NTC

L'emblemàtic parc Gulliver, un dels espais més visitats a València per la xicalla, està quasi enllestit per a tornar a obrir les portes al públic. Després de més d'un any tancat per obres, serà cap a final de setembre o principi d'octubre quan tornarà a deixar que desenes de menuts i menudes exploren els amagatalls de l'icònic gegant o es tiren per un dels múltiples tobogans. Són, almenys, els terminis amb què treballa l'Ajuntament, segons ha confirmat aquest dimarts l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Durant una visita a les obres de remodelació integral a què s'ha sotmés l'espai —la primera en més de trenta anys d'història— Ribó ha avançat que es prepara una "gran festa" per al públic infantil. La rehabilitació del Gulliver està en marxa des de maig de 2021, quan el parc va haver de tancar a les hores de reobrir després del confinament per la pandèmia perquè un grup d'escolars que hi havia anat d'excursió va queixar-se de cremades, picor i erupcions cutànies mentre hi jugaven dins. Un estudi posterior encomanat pel consistori va concloure que la degradació del recinte, a causa de la radiació ultraviolada i la humitat dels materials era la responsable d'aquests perjuís.

Operaris treballen en el ninot principal del parc Gulliver
Operaris treballen en el ninot principal del parc Gulliver / À Punt NTC
Detall del gegant del Gulliver
Detall del gegant del Gulliver / À Punt NTC

Va ser aleshores quan es va decidir restaurar la zona de joc i l'àrea que l'envolta, en el jardí del Túria, amb una actuació integral que supera els 900.000 euros de pressupost. Superfícies, components del recinte i fins i tot el barret del Gulliver o el sabre han passat pel procés de rehabilitació. A més, s'ha tornat a habilitar l'interior de la figura per jugar i s'han millorat els sistemes d'accessibilitat, seguretat i antiincendis. Tot, per a posar decent el gegant més estimat per la xicalla de la ciutat de València.

També et pot interessar

stats