Així quedarà el parc Gulliver

L’Ajuntament de València projecta una remodelació completa en aquesta emblemàtica zona infantil ubicada en el vell llit del riu Túria

Una imatge d'arxiu del parc Gulliver
Una imatge d'arxiu del parc Gulliver / À Punt NTC

El parc Gulliver era un dels espais més visitats pels xiquets i xiquetes en el jardí del Túria, fins que va tancar. La pandèmia primer, des de març de l’any 2020, i la degradació dels elements, a partir de maig de 2021, van fer que l’Ajuntament de València decidira tancar el parc fins que concretara una remodelació integral. Els detalls els han anunciat aquest dimarts. La remodelació, que afectarà tant la zona de joc pròpiament dita com l’àrea que l’envolta, eixirà a licitació en un pressupost de 950.334 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de sis mesos.

El parc Gulliver disposa d’una àrea de 10.249 metres quadrats, dels quals 4.960 metres quadrats formen part de la circumferència que tanca la figura que va crear la imaginació de Jonathan Swift i els seus complements. L’àrea que resta correspon a les zones enjardinades i a l’edifici de lavabos. Els plans de l’Ajuntament són millorar tant els accessos al parc, la urbanització de la zona (paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments i clos, jardineria o serveis) com la mateixa figura de Gulliver.

Projecte per a la zona perimetral enjardinada
Projecte per a la zona perimetral enjardinada / Ajuntament de València

En aquest sentit, s’ha anunciat aquest dimarts que es repararà la figura central del parc. També es repararan els elements complementaris, se substituiran les xarxes per les quals s’enfilen els menuts, els sistemes contra incendis o les fusteries. D’altra banda, es millorarà l’accés a l’interior de la figura, es crearà un sistema de rampes i graderies a l’anell perimetral, s’ampliarà la zona verda i es millorarà el reg, entre altres actuacions detallades pel consistori.

Vistes generals del Parc del Gulliver
Vistes generals del Parc del Gulliver / Ajuntament de València

També et pot interessar