El Parc Gulliver de València comença la seua primera remodelació integral

Les obres, que es prologaran durant quatre mesos, repararan la figura i modificaran l'entorn i els accessos

El regidor d'Ecologia Urbana Sergi Campillo contempla el pla de rehabilitació
El regidor d'Ecologia Urbana Sergi Campillo contempla el pla de rehabilitació / Ajuntament de València

L'emblemàtic Parc Gulliver de València se somet des d'aquest dimarts a la primera remodelació integral en els seus més de trenta anys d'història. Les obres es prologaran durant quatre mesos, amb un pressupost de quasi 800.000 euros, i coincideixen amb la millora dels accessos que van començar fa tres setmanes, amb una inversió de 118.000 euros més.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo, assegura que enguany el parc estarà "totalment remodelat i preparat per a aguantar trenta anys més i ser de nou una referència per als xiquets".

La remodelació pretén solucionar la falta d'accessibilitat i arreglar la figura central, deteriorada per inundacions periòdiques de les quals es vol protegir en el futur. Aquesta estructura, el cos del mític personatge imaginat per Jonathan Swift, es rehabilitarà per complet. Es repararà tota la superfície i la dels elements complementaris, així com les xarxes per les quals s'enfilaven els menuts. 

També s'actuarà sobre els elements complementaris (barret i sabre) i l'edifici de control i serveis. De fet, en la remodelació estan inclosos tots els components del recinte (paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments i clos, jardineria...) ajunte les àrees d'espera i esbarjo que "oxigenen" la instal·lació.

A més, s'habilitarà l'espai interior de la figura com a nova zona de jocs per als més menuts, a fi de facilitar l'estada a les famílies que porten menors que no tenen l'edat per a pujar al Gulliver. 

Finalment, se substituirà el sistema de ventilació i contra incendis, s'implementarà un de detecció de fums i més enllumenat i se substituiran les fusteries.

Pel que fa als treballs d'urbanització de la zona, destaquen l'habilitació de noves àrees de descans i d'un anell perimetral amb més flexibilitat d'ús o la creació d'un sistema de rampes i graderies en l'anell perimetral.

I entre les obres que afectaran la zona enjardinada figura la creació d'un perímetre d'arbustos amb flor (llorers salvatges, magraners i albades) en substitució dels xiprers que impedien visualitzar la figura des de fora.

També et pot interessar