Tanca el parc Gulliver de València a les hores de reobrir per incidències als tobogans

L'Ajuntament de València anuncia aquesta mesura per prudència davant de les queixes de diverses famílies que al llarg del dia han comunicat rascades i picor entre els més menuts

Imatge aèria del parc Gulliver al jardí del Túria
Imatge aèria del parc Gulliver, al jardí del Túria / À Punt NTC

El parc Gulliver tanca tan sols unes hores després de la reobertura. L'Ajuntament de València havia reobert aquest dilluns el recinte, ubicat al jardí del Túria, després d'haver estat tancat des de març de 2020 degut a la pandèmia. Durant aquest any s'han fet millores al parc, però aquesta vesprada el vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat el tancament immediat per prudència davant de les queixes de diverses famílies que al llarg del dia han comunicat incidències relacionades amb rascades i picors en els xiquets i xiquetes després d’utilitzar els tobogans.

És un dels espais més visitats pels xiquets i xiquetes que visiten el jardí del Túria. La reobertura disposava de l’aval dels informes tècnics dels enginyers de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars, encarregat del manteniment, després de revisar l’estructura i haver reparat alguns desperfectes menors: entre altres, afegir pedra per amortir caigudes. “El Gulliver sempre ha tingut fama d'esgarrar alguns pantalons però, davant de les incidències detectades, hui he ordenat el tancament immediat de les instal·lacions i l’inici d’una investigació per determinar les causes”, ha explicat el vicealcalde. Campillo ha avançat que demanarà un “informe extern” que valide les condicions de seguretat. “Mentrestant, el parc romandrà tancat”, ha deixat clar.

El parc Gulliver està a l’espera d’una pròxima reforma integral, que ja està licitada. “És una notícia imprevista i dolenta. però la seguretat dels xiquets i xiquetes és el més important”, ha destacat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana. El recinte, situat al tram 12 del jardí del Túria, és una atracció per al turisme familiar des que ls van encarregar al 1990 a l'arquitecte Rafael Rivera i a l'artista faller Manolo Martín. És una enorme figura de 70 metres que representa Gulliver, el protagonista d'una de les obres de l'escriptor irlandés Jonathan Swift, un gegant dmunt del qual els xiquets i les xiquetes, així com les persones adultes, poden jugar i redolar-hi a la manera dels lil·liputencs de l'obra.Té una estructura buida revestida de materials blans que formen diferents zones de joc: tobogans, escales i passarel·les.

També et pot interessar

stats