El parc Gulliver de València obri dilluns després d'estar més d’un any tancat

El gegant amb tobogans, escales i passarel·les, instal·lat al jardí del Túria, està pendent d’una reforma integral que ja s’ha licitat

Imatge aèria del parc Gulliver al jardí del Túria
Imatge aèria del parc Gulliver al jardí del Túria / À Punt NTC

L'Ajuntament de València reobrirà aquest dilluns el parc Gulliver, ubicat al jardí del Túria de la ciutat i tancat fa més d'un any, concretament des de l'inici de l'estat d'alarma imposat per la pandèmia de la Covid-19, al març de 2020.

El parc, una de les grans atraccions de joc per a la xicalla, es reobri mentre s’espera una reforma integral que ja està licitada, segons ha informat el consistori. 

El vicealcalde i regidor de Parcs i Jardins, Sergi Campillo, ha destacat que l'estructura del Gulliver està "perfectament" i que ja se n'han reparat "alguns desperfectes menors", al mateix temps que "s'hi ha afegit pedra per a esmortir les caigudes que hi haja".

A més, la zona enjardinada que envolta el Gulliver, a l'antic llit del Túria, també s'ha condicionat amb treballs de poda, sega i retallada.

"Hem determinat que és possible i perfectament segur reobrir el Gulliver, especialment per la situació pandèmica a la nostra ciutat, ja que ha baixat moltíssim la incidència de la Covid-19", ha explicat Campillo.

Campillo ha recordat que el parc està pendent d'una restauració completa, i l'empresa que va guanyar la licitació ja està redactant el projecte, que té un pressupost inicial d'un milió d'euros, encara que s'ha d'"esperar a tindre el projecte definitiu per a saber el cost final".

La rehabilitació integral prevista inclou una millora de l'accés al parc i de la zona del berenador, "una de les més utilitzades de la ciutat", un espai que complirà la seua funció d'espai lúdic per a activitats col·lectives i, "alhora, actuarà d'avantsala del Gulliver".

Després de la desescalada de les restriccions imposades per la pandèmia al febrer, que va portar la reobertura dels parcs infantils de la ciutat, el següent pas ha sigut reobrir el Gulliver, que, segons el vicealcalde Campillo, compta amb un pla de contingència per la Covid-19.

Un gegant de 70 metres ple de tobogans, escales i passarel·les 

Situat al tram 12 del jardí del Túria, aquest parc infantil és un referent de la ciutat de València i una atracció per al turisme familiar des de fa 30 anys.

Es tracta d'una enorme figura de 70 metres que representa Gulliver, el protagonista d'una de les obres de l'escriptor irlandés Jonathan Swift, un gegant sobre el qual els xiquets i les xiquetes, així com les persones adultes, poden jugar i redolar-hi a la manera dels lil·liputencs de l'obra.

Encarregat per l'Ajuntament de València al 1990 a l'arquitecte Rafael Rivera i a l'artista faller Manolo Martín, té una estructura buida revestida de materials blans que hi formen diferents zones de joc: tobogans, escales i passarel·les.

També et pot interessar

stats