L'Ajuntament de València adjudica la redacció del projecte de remodelació del Gulliver

Es preveu licitar les obres i executar el projecte al llarg de 2021.

Imatge aèria del parc Gulliver al jardí del Túria
Imatge aèria del parc Gulliver al jardí del Túria

L'Ajuntament de València ha adjudicat per 32.457,26 euros a l'empresa Xúquer-Arqing la redacció del projecte de remodelació del parc Gulliver del jardí del Túria, a través de l'Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars, segons ha informat el consistori en un comunicat. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha avançat que es preveu licitar les obres i procedir a l'execució del projecte al llarg d'enguany.

Tal com ha subratllat Campillo, “la remodelació del parc Gulliver i els seus accessos, continua prenent forma. Després de l'aprovació del projecte tècnic de les obres de remodelació de la zona d'accés al parc i la seua licitació, ara s'ha aprovat l'expedient per a poder licitar l'adjudicació del projecte tècnic per a reformar el parc en si”.

Aquest reconegut espai enjardinat i de jocs infantils està situat al tram XII del jardí del Túria i la gestió correspon a l'OAM de Parcs i Jardins Singulars. El motiu central és l'enorme figura, de 70 metres d'envergadura (de llargària?), que representa el protagonista del famós llibre Els viatges de Gulliver, de l'irlandés Jonathan Swift.

El projecte de reforma preveu arreglar tant l'estructura com l'entorn. “El parc Gulliver és el parc infantil més emblemàtic de la ciutat i un dels més visitats”, ha assenyalat Campillo, que ha recordat que ja té diverses dècades d'existència. El vicealcalde ha definit aquest espai com un dels “més icònics“ de València “ja que, a més, constitueix un dels elements principals del jardí del Túria, que és la columna vertebral verda de la nostra ciutat”.

En l'anterior edició dels processos dels pressupostos participatius, la ciutadania va votar per la rehabilitació integral d'aquest parc, amb més d'un milió d'euros de pressupost. El següent pas és la redacció del projecte de remodelació, que acaba de ser adjudicada, i que contempla una duració de 10 mesos, prevista en dues fases consecutives: la primera fase, de redacció de projecte, tindrà una duració de dos mesos i mig; i la segona, de huit mesos, correspondrà a la direcció facultativa de l'obra i instal·lacions.

“Ja teníem un avantprojecte definit, i ara avancem amb l'adjudicació de la redacció del projecte. D'aquesta manera, al llarg d'enguany, podrem traure a licitació l'execució de les obres, la qual cosa ens permetrà, després de més de tres dècades d'existència, deixar el parc Gulliver en perfectes condicions per a les generacions de xiquets i xiquetes actuals i del futur”, ha indicat

També et pot interessar