El Parc Central celebra un acte de suport perquè València siga la Capital Verda Europea 2024

Es tracta d'una trobada prèvia a la que tindrà lloc el 27 d'octubre a Grenoble, on s'anunciarà quina de les dues ciutats finalistes, València o Càller (Sardenya), tindrà el títol el 2024

Imatge del Parc Central de València
Imatge del Parc Central de València / Ajuntament de València

La ciutat de València encara la recta final per a convertir-se en Capital Verda Europea 2024 amb un acte aquest dilluns de suport a la candidatura i obert a la ciutadania, en què participarà l'alcalde de València, Joan Ribó, i del president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb altres representants de les institucions públiques i la societat civil.

València és una de les dues finalistes a ser Capital Verda Europea 2024, un guardó que atorga la Comissió Europa amb el qual reconeix el treball de renaturalització de les ciutats. "Volem que siga una candidatura àmplia que implique tota la ciutat" perquè ens situa "com a referent de polítiques de sostenibilitat i del compromís per a millorar la qualitat de vida de les persones", ha expressat Ribó.

L'acte se celebra al Parc Central, una de les zones verdes més icòniques del centre de la ciutat. Començarà a les 16:30 hores amb una fira en la qual entitats i associacions oferiran activitats relacionades amb la sostenibilitat, l'agricultura i l'alimentació. La trobada l'amenitzarà la DJ Lauder i disposarà d'un photocall on les persones assistents podran fotografiar-se per a fer costat a la candidatura de València.

A les sis de la vesprada els alcaldes de València i Vitòria, Joan Ribó i Gorka Utaran, mantindran un diàleg al voltant de la importància de ser Capital Verda Europea, un guardó que reconeix, a més, de la fisonomia verda de les ciutats, l'aposta per les polítiques verdes i sostenibles i l'impuls en àrees com la mobilitat o la transició energètica, per a fer ciutats més habitables. L'acte conclourà amb la intervenció de Puig, que també se suma a aquesta campanya.

Aquesta trobada serà el preludi de l'acte que tindrà lloc el 27 d'octubre a Grenoble (França), la Capital Verda Europea actual, en què s'anunciarà quina de les dues ciutats finalistes, València i Càller (Sardenya, Itàlia), tindrà el títol el 2024.

Des del govern municipal confien que la ciutat seleccionada siga València i destaquen que els últims anys "s'ha convertit en un referent mediterrani de les polítiques sostenibles" i que, a més, disposa d'una "infraestructura verda urbana molt important i un parc natural únic al món".

També et pot interessar

stats