València, finalista en la carrera per a ser capital verda europea el 2024

La ciutat valenciana competirà amb la italiana Càller a l'octubre per a alçar-se amb el guardó que entrega la Comissió Europea

Un tram del jardí del Túria, a València
Un tram del jardí del Túria, a València / Shutterstock

La ciutat de València competirà amb la italiana de Càller, a l'illa de Sardenya, per a poder alçar-se com a capital verda d'Europa l'any 2024, segons ha anunciat l'organització del certamen aquest divendres a través de Twitter.

El jurat del certamen ha triat la capital del Túria com una de les dues finalistes per a obtindre el distintiu de Capital Verda Europea l'any 2024, un guardó amb el qual la Comissió Europea reconeix i premia els esforços de les urbs del continent per a millorar el medi ambient i la qualitat de vida.

L'alcalde, Joan Ribó, ha sigut un dels primers a celebrar el pas a la final en les xarxes socials. "València està d'enhorabona", resa la publicació que ha compartit en el mur de Twitter. Per al regidor, l'arribada a l'última fase del certamen consolida l'urbs com "el referent europeu mediterrani de les polítiques sostenibles" i la converteix en "la gran capital mediterrània" que aconsegueix estar en la final de la competició, segons ha expressat després en declaracions als mitjans de comunicació.

La candidatura valenciana es va aprovar en el ple municipal del mes de febrer amb el vot de tots els grups municipals excepte Vox. Al maig es va classificar com una de les huit finalistes junt amb altres ciutats entre les quals estava l'espanyola Múrcia, que ara queda descartada. A les portes s'han quedat també les italianes Prato i Florència, la polonesa Cracòvia, la búlgara Sofia i l'eslovaca Kosice.

Caldrà esperar a l'octubre per a conéixer si València es proclama guanyadora. Tant la capital valenciana com Càller hauran de defensar la seua candidatura a la ciutat de Grenoble (França), actual capital verda europea.

A l'Ajuntament de València són conscients que el repte és majúscul, però hi ha optimisme: pensen que les possibilitats d'emportar-se el premi són "enormes", ja que anirà al 50%. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s'ha mostrat visiblement satisfet per haver aconseguit portar el nom de la ciutat a la final, més tenint en compte que és la primera vegada que hi presentava la candidatura a capital verda d'Europa.

També et pot interessar

stats