35 anys del jardí del Túria, una victòria verda del veïnat de València

L'Ajuntament de València ha organitzat una vesprada d'activitats per a celebrar l'aniversari de la inauguració que va fer l'exalcalde Ricard Pérez Casado el 1987

35 aniversari del Túria

El pròxim 5 de juny el jardí del Túria compleix 35 anys, ja que el mateix dia, però de 1987, l'alcalde de la ciutat, Ricard Pérez Casado, va inaugurar els primers tres trams del jardí del Túria. Prendre la decisió de fer una zona verda de deu quilòmetres de llarg s'ha traduït ara per ara en un dels jardins urbans més grans d'Europa.

Per a celebrar aquesta data, l'Ajuntament ha organitzat activitats que es duran a terme a partir de les 19:00 hores. La programació començarà amb una xarrada titulada "Com fer realitat el prodigi del jardí del Túria", entre l'alcalde Joan Ribó i l'exalcalde Ricard Pérez. A continuació, hi ha activitats com concerts a l'aire lliure, una exposició amb fotografies i textos recollits sota el nom "Aquest museu té deu quilòmetres" o l'exposició "El Túria amb ulls de dona", que reunirà l'obra de dones fotoperiodistes, entre altres activitats.

Joan Ribó ha volgut assenyalar que "el jardí del Túria també és futur, perquè hem fet una sèrie d'acords per a aconseguir uns terrenys que té el port i que passen a ser parc".

La construcció d'aquest espai verd va ser impulsada per moviments veïnals que va tirar arrere el pla urbanístic franquista amb el qual es construiria una gran autovia damunt del llit del Túria. En aquest sentit, Joan Ribó ha assegurat que “va ser un treball de la gent, de la lluita ciutadana, que va canviar aquesta proposta que, en el seu moment, era un conjunt d'autopistes”.

També et pot interessar

stats