València serà una de les huit candidates a Capital Verda Europea del 2024

La candidatura valenciana competirà amb Múrcia i altres sis ciutats europees pel premi, que es resol a l'octubre

Diverses persones es relaxen en el jardí del Túria, a València
Persones que es relaxen en el jardí del Túria, a València / Manuel Bruque (Efe)

València és candidata oficial a ser Capital Verda Europea l'any 2024, un guardó amb el qual la Comissió Europea reconeix i premia els esforços de les ciutats del continent per a millorar el medi ambient i la qualitat de vida.

Precisament aquest dimarts la Comissió ha confirmat a l’Ajuntament de València que compleix els requisits fixats. Al juliol es coneixeran les ciutats finalistes i a l'octubre la destinació guanyadora, que haurà de defensar la seua candidatura a la ciutat de Grenoble (França), actual capital verda europea.

La candidatura valenciana es va aprovar en el ple municipal del mes de febrer amb el vot de tots els grups municipals excepte Vox. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha assegurat que “és un pas molt important” i espera que els dos passos següents que falten “siguen també en la mateixa direcció”.

Per part seua, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que “encara queda molt camí per recórrer per a aconseguir la nominació”, però hi ha "moltes esperances" de passar el tall tècnic. “És una gran oportunitat per a València, per a l'Europa del sud, l'Europa mediterrània, poder tindre la capitalitat verda europea el 2024” ha assegurat.

A més de València, la Comissió Europea ha acceptat la candidatura d’altres set ciutats: Múrcia, Càller (Itàlia), Prato i Florència (Itàlia), Cracòvia (Polònia), Sofia (Bulgària) i Kosice (Eslovàquia).

També et pot interessar

stats