La pandèmia i la crisi multipliquen la quantitat de persones que necessiten fer cua per a menjar de calent

Des de l’estiu la Fundació Ajuda una Família reparteix més menús cada dia, i arriba a 5.000 a la setmana

La pandèmia i la crisi multipliquen les persones que necessiten ajuda per a poder menjar de calent cada dia / À Punt NTC

La pandèmia de coronavirus i després la crisi inflacionista han multiplicat el nombre de persones sense sostre i el de les que necessiten ajuda per a poder menjar de calent cada dia. Aquesta és la labor que fa la Fundació Ajuda una Família, que durant cinc dies a la setmana reparteix un menú complet a les portes del MuVIM de València. 

Des de les 8:00 hores els foguers de la cuina treballen sense parar, igual com els voluntaris i voluntàries que s'encarreguen de preparar i entregar els menús. Cada dia preparen centenars de racions de menjar calent. Segons la presidenta de la Fundació Marisè Garcia Llop, aquest dijous han cuinat 480 menús. A la setmana poden arribar a fer-ne 5.000, amb ajuda de les cinquanta empreses que hi col·laboren amb donacions. 

Desenes de persones fan cua cada vesprada per a rebre un d’aquests menús per tal de sopar i desdejunar-se a l'endemà. Majoritàriament són homes i dones sense sostre, però també hi ha pensionistes que necessiten recórrer a la solidaritat per a poder menjar de calent. Els voluntaris de la fundació afirmen que la cua de gent arriba a fer cent metres i que s’ha multiplicat en els últims anys, especialment des de l’estiu.

També et pot interessar

stats