El Banc d'Aliments d'Alacant es queda sense llet i oli per la pujada de preus

La llet suposa quasi la meitat dels productes que donen i afirmen que la situació és espantosa

El Banc d'Aliments d'Alacant pateix l'escalada de preus / À Punt NTC

Al Banc d'Aliments d'Alacant (Alacantí) creix la indignació perquè, a causa de l'escalada de preus, s’ha quedat sense llet ni oli, dos productes que formen part de la cistella bàsica de la compra. 

Dels més de dos milions de litres de llet i més d’un milió de litres d’oli que es van repartir des d'ací el 2022, s’ha passat a l’absència total a les prestatgeries. Espanya ja no pot optar a l'adquisició sufragada per la Unió Europea per l'encariment del preu del litre. Les grans distribuïdores no participen en les licitacions del govern espanyol per a adquirir aquests productes amb fons europeu perquè s'han encarit i no els compensen els preus que els ofereixen en els plecs de condicions. 

Les principals causes d’aquest encariment són la desaparició de ramaderies productores de llet i la desastrosa collita de l’oliva d’enguany. I si ara ningú no hi posa remei, aquests productes seran substituïts per carn de porc en llauna i pasta de fideus. 

El president del Banc d’Aliments d’Alacant, Juan Vicente Peral Ayala, assegura que la situació és espantosa, ja que la llet representa el 43% dels aliments que donen a les famílies més necessitades. “Si la llet és el que més donem i no hi ha llet, us podeu imaginar el panorama”, afirma. 

També et pot interessar

stats