"Hecatombe total": acaba la collita de l’oliva

La crisi climàtica i les condicions meteorològiques han fet d’aquesta la pitjor campanya des que hi ha registres

Catàstrofe de la campanya de l'oliva

És la campanya de l'oliva més nefasta a la Comunitat Valenciana des que hi ha registres. Així ho ha qualificat la Unió Llauradora i Ramadera després que la producció d'enguany s'haja reduït entre un 90% i un 50% respecte a la temporada anterior. 

Les comarques del nord han sigut les pitjor parades per una campanya sense precedents. "S’ha confirmat la tendència que ja havíem previst, a Alacant ha anat un poc millor", manifesten des de la Unió Llauradora i Ramadera. Segons les seues estimacions, a Alacant han aconseguit recollir el 50% del que seria una campanya normal; a València, un 22% i a Castelló, "l'hecatombe total", un 10% d’una collita normal.

La Cooperativa de la Jana fa una setmana que va parar la molta. Hui, els treballadors s'ocupaven de la neteja i del manteniment. Des de la Cooperativa Alboredes de La Jana parlen de "ruïna": han acabat un parell de mesos abans del que és normal. La campanya s'ha vist greument afectada per la crisi climàtica, en què un còctel de perverses combinacions meteorològiques l'ha llançada a perdre.

La previsió per a la pròxima campanya és positiva, però amb l'experiència viscuda els llauradors creuen els dits.

També et pot interessar

stats