Oli valencià fet amb les nostres varietats d’oliva: la proposta de Mediterranean Gourmet

Dotze cooperatives valencianes productores d’oli treballen des de fa cinc anys per defendre el producte de la nostra terra i traspassar fronteres

Oli produït per Mediterranean Gourmet / À Punt NTC

Ja són dotze les cooperatives valencianes productores d'oli les que s'han unit a una mateixa marca comercial: Mediterranean Gourmet. Fa cinc anys que va nàixer aquesta unió, amb l’objectiu que el nostre producte traspasse fronteres. La iniciativa té el vistiplau de la Conselleria d'Agricultura i se centra a elaborar varietats endèmiques de les comarques valencianes. La marca produeix els olis monovarietals de blanqueta, xanglot reial, vilallonga, alfafarenca, morrut i serrana. 

José Simón, coordinador comercial de Mediterranean Gourmet destaca el “jardí varietal que tenim a la Comunitat Valenciana”, una riquesa “que volem aprofitar i diferenciar-nos de la resta de varietats”. Una manera de produir centrada en el territori i les seues varietats: “Són les nostres i són les que volem defendre”, afirma el coordinador.

En un any normal les dotze cooperatives produeixen 21 milions de litres d'oli per al mercat nacional, en la seua immensa majoria. Amb aquesta nova marca es pretén augmentar les exportacions.

La cooperativa d’oli el Comtat s'acaba de sumar al projecte. Rafael Montava, president, parla dels avantatges de l’adhesió: "D’alguna manera complementa les vendes que antigament es venien també a granel i se les emportaven a Itàlia per a millorar-les".

Aquesta cooperativa de Cocentaina (Comtat) s'ha unit a la de Muro d'Alcoi (Comtat), la Canyada (Alt Vinalopó), Villena (Alt Vinalopó), la Font de la Figuera (Costera), Quatretonda (Vall d’Albaida), Moixent (Costera), Énguera (Canal de Navarrés), el Villar (Serrans), Xèrica (Alt Palància) i les Coves de Vinromà (Plana Alta). Totes sota la mateixa marca, amb disseny modern en els envasos i, això sí, el mateix suc de les olives de sempre.

També et pot interessar

stats