Palomas recela de la participació de l'Església en la comissió sobre els abusos i reclama que publique els noms dels encobridors

L'escriptor, que va ser violat per un sacerdot, tem que la institució "s'escape" o trobe alguna fórmula per a no donar comptes sobre les denúncies

L'escriptor Alejandro Palomas a les portes del Congrés
L'escriptor Alejandro Palomas a les portes del Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

Alejandro Palomas, l'escriptor que ha denunciat públicament haver sigut víctima d'abusos per un sacerdot quan era menut, desconfia de la participació de l'Església en la comissió d'investigació promoguda pel president del govern, Pedro Sánchez

"No em fie, perquè després d'haver sigut violat per un germà, amb la connivència de tot el sistema eclesiàstic, un home que ha continuat fent classe en el mateix centre, exposat al contacte amb centenars de xiquets; òbviament, em fie poc de la institució", ha advertit l'escriptor en declaracions a Efe. 

També dubta que la jerarquia eclesiàstica facilite finament l'accés als arxius en els quals es documenten les denúncies per delictes sexuals i té por que l'Església "s'escape" o trobe alguna fórmula "per a no col·laborar realment". "És molt bona negociadora", ha recordat.

El denunciant destaca que el debat que ha espentat el seu testimoni públic no gira entorn de Déu o de la religió, sinó d'una "institució que ha delinquit" i que "sap que hi ha una gran quantitat de persones que han comés delictes reiteradament en el seu propi si".

Entén, per això que "haurien de ser els primers que haurien de tindre interés que això s'acabe, que es depuren responsabilitats i que se sanege perquè els catòlics són els primers interessats a tindre una Església fiable", ha explicat. 

Reclama Palomas que es donen a conéixer els noms de les persones que han encobert els casos durant dècades per a posar fi a "un sistema pervers" en el qual es fan públiques les identitats de les víctimes però no les dels encobridors.

L'escriptor ha recordat que des de la seua denúncia ha patit multitud d'atacs a les xarxes socials. Però deixa clar que no pensa cedir en els seus objectius i que és immune a aquests insults i amenaces: "No m'afecten gens, en absolut".

També et pot interessar

stats