Bolaños: "El govern aclarirà tots els casos d'abusos en el si de l'Església"

El ministre de la Presidència ha expressat la seua "solidaritat" amb totes "les víctimes" d'abusos a menors en el si de l'Església catòlica

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha enviat un missatge a les víctimes d' abusos a menors en el si de l'Església Catòlica a les víctimes
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha enviat un missatge a les víctimes d'abusos a menors en el si de l'Església catòlica

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha expressat aquest dijous la seua "solidaritat" amb totes "les víctimes" d'abusos a menors en el si de l'Església catòlica i ha assenyalat que "han de saber que el govern els acompanyarà amb l'objectiu d'aclarir tots els casos".

El ministre ha fet aquestes afirmacions després de la seua intervenció en l'acte de lliurament a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) del llistat de mil immobles indegudament registrats per l'Església al seu nom.

La denúncia de l'escriptor Alejandro Palomas

Bolaños ha relatat que el president del govern, Pedro Sánchez, ha agraït el seu "coratge" i "valentia" a l'escriptor Alejandro Palomas, que ha denunciat en una emissora de ràdio que amb huit anys va ser violat i va patir reiterats abusos sexuals per part d'un professor de La Salle de Premià de Mar (Barcelona).

"Moltes gràcies a Alejandro Palomas pel seu coratge i valentia; el president li ha telefonat, han estat parlant i la setmana que ve el rebrà, els dos intercanviaran impressions", ha explicat.

"És molt important que les víctimes sàpien que el govern els acompanyarà per a aclarir tots els casos", ha afirmat.

Pedro Sánchez no es tanca a la petició d'Unides Podem, ERC i EH-Bildu de crear en el Congrés una comissió d'investigació de les agressions i abusos sexuals a menors comesos en el si de l'Església catòlica.

En conversa informal amb periodistes en un acte a Alcalá de Henares sobre pensions, Sánchez no ha rebutjat aquesta possibilitat ni que el govern descarte adoptar alguna decisió, si bé ha assegurat que el primer és parlar amb les víctimes i escoltar els seus testimonis.

També et pot interessar

stats