Aquest és el Pacte de València que ha eixit des del MeteoCom

Les televisions autonòmiques i estatals acorden adoptar cinc punts per a mitigar les conseqüències del canvi climàtic

Victòria Rosselló, cap del departament de Meteorologia d'À Punt, llig el Pacte de València / À Punt NTC

El primer fòrum d'Espanya sobre Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic, que durant dos dies a reunit a València els meteoròlegs de diverses cadenes espanyoles, així com experts en meteorologia, divulgadors i científics acaba amb la proposta d'un pacte, el Pacte de València, per a millorar la comunicació en aquest àmbit. Els espais del temps de totes les televisions autonòmiques i estatals aposten per promoure la conscienciació, la implicació i l'acció per a prevenir i mitigar les conseqüències del canvi climàtic.

Quins són els cinc punts concrets del Pacte de València?

  1. Millorar la comunicació, amb estratègies més adequades, efectives i atractives per a traslladar missatges a la ciutadania. Comunicar amb serenitat i creativitat, sense catastrofisme. Desmuntar el negacionisme i les faules.
  2. Afermar la divulgació del canvi climàtic, explicant amb claredat les conclusions dels informes dels diferents informes científics de Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, de serveis meteorològics o d'universitats.
  3. Connectar el canvi climàtic amb realitats meteorològiques pròximes en l'espai i en el temps i amb els fenòmens meteorològics extrems quan siga possible. Necessitem la implicació de l'Aemet i dels organismes científics competents en l'elaboració d'estudis d'atribució.
  4. Promoure la transversalitat de la informació relativa al canvi climàtic i els efectes que té en l'economia, la salut, l'alimentació, la biodiversitat o altres àrees.
  5. Comunicar amb rigor tant les causes i impactes del canvi climàtic, com les mesures d'adaptació i mitigació. Establir marcs de responsabilitat i divulgar les mesures relacionades amb la transició ecològica. Oferir una visió realista de l'acció a escala individual.

Tot sobre el MeteoCom

Aquells que no hagen pogut seguir les intervencions del MeteoCom en directe, tenen disponibles totes les ponències en el web d'À Punt.

També et pot interessar

stats