Oltra obri la porta a exigir la vacunació com a requisit per a treballar en el sector sociosanitari

No descarta explorar aquesta possibilitat “per a noves incorporacions” als centres d’atenció social

La consellera Oltra durant la visita, aquest dilluns, a la futura residència de persones majors a Alpont
La consellera Oltra durant la visita, aquest dilluns, a la futura residència de persones majors a Alpont (Serrans) / À Punt NTC

Estar vacunat contra la Covid pot convertir-se en un requisit més per a accedir a un lloc de treball del sector sociosanitari. La consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, no tanca la porta a aquesta possibilitat, que es pot considerar adoptar per a “les noves incorporacions als llocs de treball”, segons ha reconegut en la visita a la residència de persones majors d’Alpont (Serrans), que està construint-se. 

Tot i que Oltra ha descartat, per ara, imposar la vacuna obligatòria per al personal sociosanitari, perquè assegura que el 96% dels professionals d’aquest sector s’han vacunat voluntàriament, no ha tancat la porta a establir-la com a requisit per a treballar en aquest sector. “Una titulació i vacunar-se com a requisits”, apuntava la titular de Polítiques Inclusives, al temps que afegia que “són situacions que anirem mirant a mesura que avance la situació”. 

Fa només uns dies, la vacunació com a requisit per a treballar va alçar la polèmica a Tous (Ribera Alta), on l’ajuntament establia aquest requisit als aspirants que vulgueren optar a una de les dues places de tècnics d’educació infantil. CCOO va recórrer aquest procés, en considerar-lo discriminatori i contrari a dret. 

La responsable de Polítiques Inclusives, en la mateixa línia que havia manifestat fins ara, s’ha mostrat partidària d’incentivar la vacunació argumentant raons de salut pública, especialment tenint en compte l’alt percentatge de sociosanitaris que s’han vacunat per decisió pròpia. 

Situació “controlada” a Navarrés

D’altra banda, i pel que fa al brot identificat en una residència de persones majors de Navarrés, Mónica Oltra afirma que la situació està “controlada”, perquè els usuaris contagiats estan aïllats de la resta, de la mateixa manera que els contactes estrets. En aquest centre hi ha 58 persones contagiades: 15 treballadors, 4 assistents al centre de dia i 39 residents. Tots presenten simptomatologia lleu. 

A pesar de la magnitud d’aquest brot de la Canal de Navarrés, Oltra assegura que la situació no és comparable a la d’onades anteriors: “Les vacunes estan funcionant, la vacuna ofereix més resistència a la malaltia, però no evita els contagis, per això no hem d'abaixar la guàrdia”, ha aclarit. 

També et pot interessar

stats