CCOO recorre contra una borsa de treball de Tous per exigir als aspirants la vacuna contra la Covid

El sindicat adverteix que el requisit no garanteix la igualtat dels aspirants perquè la vacuna no és obligatòria i exclou candidats a qui, per edat, encara no els ha arribat el torn

L'Ajuntament de Tous, convocant de la borsa que exigia estar vacunat contra la Covid, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Tous, convocant de la borsa que exigia estar vacunat contra la Covid, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Tous (Facebook)

El sindicat CCOO PV ha recorregut contra els requisits i la baremació que ha fet l'Ajuntament de Tous (Ribera Alta) en el procés de selecció de dos tècnics d'educació infantil com a personal laboral temporal. El sindicat ha fet aquest pas perquè en les bases el consistori exigia que els aspirants havien d’acreditar estar vacunats contra la Covid. La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO creu que aquest requisit és contrari a dret i ha reclamat la nul·litat de les bases. 

El sindicat ha reclamat que es negocien unes noves bases per a cobrir aquests llocs de treball en la taula general de negociació. Com denuncia CCOO, les bases per a la selecció de dos tècnics d'educació infantil, que es van publicar el 22 de juliol, recullen que "el candidat que desitge participar en el procés selectiu haurà d'acreditar que està vacunat contra la Covid-19 mitjançant el corresponent carnet de vacunació o document anàleg que facilite el Servei Valencià de Salut".

Exigint la vacuna s'exclou possibles candidats i candidates d'altres comunitats pels criteris de vacunació que allà han establit les autoritats sanitàries Juan Piqueras - Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO

El coordinador del sector de l'administració local de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Juan Piqueras, considera que aquest requisit "podria contravindre el principi constitucional d'igualtat, ja que la vacuna no sols no és obligatòria, sinó que s'exclou possibles candidats i candidates d'altres comunitats autònomes, així com les persones que, per rang d'edat, no han sigut vacunades encara, amb motiu dels criteris de vacunació seguits per les autoritats sanitàries".

Així mateix, el sindicat denuncia també que en la baremació es puntua l'empadronament en la població de Tous amb fins a 5 punts, un màxim que iguala la puntuació atorgada a l'experiència i la formació juntes. Aquest aspecte implica, a juí seu, una possible vulneració del principi d'igualtat que ha de regir en els processos d’ocupació pública.

També et pot interessar

stats